Zonguldak İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi, Eylül 2024 dönemi çalışmalarının 4. birleşimini 5 Eylül 2024 Perşembe günü gerçekleştirecek. Toplantı, saat 10.30'da başlayacak.

Gündemin ilk maddesi olarak toplantının açılışı ve yoklaması yapılacak. Ardından, 4 Eylül 2024 tarihli 3. birleşime ait toplantı tutanak özetleri okunarak oylanacak.

Çevre kirliliğinin giderilmesi ve çevrenin korunması için çeşitli ekipmanlara ihtiyaç duyulması sebebiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan destek talep edilmesi gündemin önemli konuları arasında yer alıyor. Meclis, çöp konteynerlerinin satın alınabilmesi için bakanlıktan yardım talebinde bulunulmasına ve bu işlemlerle ilgili Genel Sekreter Ahmet Güral Karayılmaz'a yetki verilmesini görüşecek.

Çevre Temizliği için KUKA ve Çöp Kamyonu İhtiyacı

Çevre temizliği çalışmalarında kullanılmak üzere acilen bir KUKA ve bir çöp kamyonu ihtiyacı da gündemde yer alıyor. Mevcut mali imkânların yetersizliği sebebiyle, KUKA ve çöp kamyonunun temin edilebilmesi için bakanlıktan yardım talebinde bulunulması ve bu işlemler için Genel Sekreter Ahmet Güral Karayılmaz’a yetki verilmesi karara bağlanacak.

Devrek İlçesi İçme Suyu Sorunu Ele Alınacak!

Devrek ilçesine bağlı Eveyikli Köyü'nün içme suyu ihtiyacını karşılayan şebeke suyunda son bir ayda yaşanan azalma ve vatandaşların mağduriyeti gündemin bir diğer önemli konusu. Meclis, ek su temini çalışmalarının başlatılabilmesi için konunun 2024 yılı İçme Suyu Ek Proje programına alınmasını görüşecek. Bu kapsamda, ilgili komisyonların hazırladığı raporlar değerlendirilecek.

Meclis gündemi, gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle devam edecek ve kapanış ile sona erecek.

Gazeteci Ahmet Kurt'un acı günü! Gazeteci Ahmet Kurt'un acı günü!

Zonguldak Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ