Çaycuma Belediye Meclisi, Eylül 2024 toplantısını, ilçenin simge yapılarından biri olan eski belediye binasında yapma kararı aldı. 1960'lı yıllarda merhum Belediye Başkanı Nihat Kantarcı döneminde inşa edilen ve ilçenin ilk betonarme binası olma özelliği taşıyan bu yapı, zamanla yetersiz kalmaya başladı. Ekim 2017'de yeni belediye binasının yapımına başlanırken, bina Mart 2020'de Uğur Mumcu Caddesi üzerindeki yeni komplekse taşındı.

Tarihi Binaya Yeni İşlevler...

Çaycuma Belediyesi, boşaltılan eski belediye binasını güçlendirilip aslına uygun bir şekilde restore ederek ilçeye yeniden kazandırdı. Dış cephesi de ışıklandırılan yapı, ilçenin değerli bir eseri haline getirildi. Binanın üst katı, belediye başkanlarına verilen hediyelerin sergilendiği bir müze olarak kullanılacak. Alt kat ise çocuklar ve yetişkinler için sosyal, kültürel ve mesleki gelişim kurslarına ev sahipliği yapacak.

"Namus" meslesi demişlerdi, sözlerinde durdular... Hattat'dan 722 milyon dolarlık dev yatırım! "Namus" meslesi demişlerdi, sözlerinde durdular... Hattat'dan 722 milyon dolarlık dev yatırım!

Toplantı Canlı Yayınlanacak

Çaycuma Belediye Meclisi, 4 Eylül 2024'teki toplantısını, tarihi binanın korunan salonunda gerçekleştirecek. Toplantıda 12 gündem maddesi görüşülecek ve karara bağlanacak. Her zamanki gibi, toplantı belediyenin sosyal medya hesaplarından ve kent merkezindeki dev ekrandan canlı olarak yayımlanacak.

Çaycuma Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ