Zonguldak’ın ilinin “Mecburiyet caddesi” olarak da adlandırılan Gazipaşa’da özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu insanları iyiden iyiye çileden çıkarmaya başladı.

Zonguldak’ın ilinin “Mecburiyet caddesi” olarak da adlandırılan Gazipaşa’da özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu insanları iyiden iyiye çileden çıkarmaya başladı.

Her geçen sene araç sayısının artması sebebiyle adeta can çekişen Gazipaşa caddesi bu yükü artık taşıyamaz hale geldi. Gerek trafik yoğunluğu ve gerekse de halkın çoğunluğunun bu caddede işlerini yapması ve gezmesinin yanı sıra araçların da cadde boyunca park yapmak suretiyle sorumsuz davranması trafiği çıkmaza sokuyor.

Bu caddeden seyreden ve Atatürk Devlet Hastanesine gitmek zorunda olan ambulansların dahi sıkışıklık sebebiyle acı-acı sirenleri çalması ve ilerlemekte zorlanması insanların da sinir uçlarını iyice zıplatıyor. Trafik Polisin aldığı tedbirler ve uyarılar da maalesef çözüme çare olmakta yetersiz kalıyor.

PEKİ YETKİLİLER NE YAPIYOR?

Yetkililer şunu yapıyor?

Çözüm aramak yerine sağıra yatmaya devam ediyor.

Her seçim sonrası göreve gelen yetkili Belediye Başkanları seçim öncesi bu durumu seçim radarına sokuyor ve Gazipaşa caddesini kapatıp halkın hizmetine tamamen açılacağını ve trafiğinin de Valilik binası yanından ikiye ayrılan köprü ve yan yoldan verileceğini bu sebeple de trafik sıkışıklığının ortadan kaldırılacağını ifade ediyor.

Ediyor da neden lafta kalıyor?

Halkın ne kadar zor durumda kaldığını hiç mi görmüyorlar.

Ciddi ve güzel bir planlama ile Gazipaşa caddesi trafiğe kapatılamaz mı?

Kapatmanın ne sakıncası var?

Varsa anlatsınlar da halk bilgi sahibi olsun.

Bir başka önemli husus da şudur ve trafik sıkışıklığını tetikleyen yerdir.

Ulu cami yanından ana caddeye çıkan yan yol var ya işte burası tam bir kaos yaratıyor.

Cami altındaki ana yolda araçların ve insanların geçişini sağlayan ışıklandırma var gayet de güzel fakat bekleyen araçlar yeşil ışık yandığında Gazipaşa caddesine doğru hareket ediyor ancak cami giriş kapısının olduğu hemen yan kısmında bu defa insanlara yol vermek zorunda kalıyorlar.

Yani işte tam burada ışıklandırma olmadığından vatandaşlar gelişi güzel araçların önünden de geçmek isteyince sürücüler durmak mecburiyetinde kalarak sıkışıklık meydana geliyor. Üstelik ana caddeden gelmekte olan diğer araçlarla da sağlı-sollu karşılaşınca trafik tamamen düğüm oluyor.

Yıllardır yaşanan bu sıkıntıları yetkililer bildiği ve gördüğü halde çözüm noktasında hiçbir adım atmıyor atılmıyor. Yani Gazipaşa boğuluyor nefes alamıyor.

Bir hatırlatma yapalım.

Madenci anıtı önünde seçim zamanında ve devletin önemli bir yetkilisinin toplantı yaptığı zaman veya 1 Mayıs gibi önemli günlerde miting yapıldığında Gazipaşa trafiğe kapatılıp Valilik binası yan yolundan araçların trafiğe açıldığında hiçbir sıkıntının yaşandığını gördünüz mü? HAYIR görmediniz her şey tıkır-tıkır işliyordu. Hal böyle iken yaşanan bu ciddi durumu neden gözden geçirmiyorsunuz diye de altını çizerek soruyoruz.

Sıkıntı büyük tepkiler büyük.

Madem ki bu şehrin kim olursa olsun bu durumdan Belediye Başkanı yetkilidir ve seçim zamanı öncesinde kamuoyuna açıklanmıştır artık harekete geçmek zamanı çoktan gelmiş ve geçmiştir.

Selim Alan zamanında da Gazipaşa’nın kapatılacağı yönünde söz verilmiş ve maalesef çözüm bulunmamıştır.

Şimdi Sayın Tahsin Erdem bu şehrin Belediye Başkanıdır ve yetki ondadır. Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüz ve diğer yetkili kim varsa mutlaka bir toplantı yapılıp görüş alış verişi yapılarak Gazipaşa caddesinin bu çıkmaz durumu masaya yatırılıp gereken neyse yapılmalıdır.

Diğer şehirlerde de de battı-çıktı yolları görüyoruz. Tüm alternatifler değerlendirilip Zonguldak halkını da araç sürücülerini de rahatlatma zamanıdır. Zonguldak’ı trafik boğulmasından kurtarın. Bu konuyu sayın yetkililerin dikkatine sunuyorum.

Bakalım bir ses gelecek mi? Kalın sağlıcakla…