ZONGULDAK

ZBEÜ Hastanesi'nde alkolle yanan Gizem Elif Türk'ün davasında flaş gelişme!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'nde, alkol dolumu sırasında hemşire Önder E.'nin çakmakla sebep olduğu iddia edilen yangınla ilgili mahkeme kararını açıkladı. Sanık Önder E., suçlamaları kabul etmeyerek beraatini talep etti.

Abone Ol

Loading...

10 Aralık 2021'de hastanede gerçekleşen olayda, hemşire Gizem Elif Türk ve hastane personeli Yılmaz Yapıcı, Önder E.'nin alkol şişelerini ateşe vermesi sonucu yaralandı. Dava sürecinde sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişiyi yaralama" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılama yapıldı.

Yaralanmaların ağırlığı ve sanığın kusurunun yoğunluğu gerekçesiyle mahkeme, Önder E.'ye indirimli olarak 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verdi. Olayda yüzünde ve vücudunda yanıklar oluşan Gizem Elif Türk, tedavi sürecinin zorluğuna vurgu yaptı ve adaletin yerini bulmasını istedi.

Olay sırasında çakmak kullanmadığını savunan Önder E., “Olayda suçsuzum. Şaka mahiyetinde bile ‘seni yakayım mı’ şeklinde bir ifade kullanmadım” diyerek kendini savundu. Avukatı ise müvekkilinin suçu kabul etmediğini ve olayda bilinçli taksir olmadığını öne sürdü.

Sanık avukatının savunmasına yanıt veren Gizem Elif Türk, sanığın suçunu kabul etmediği için tepkisini dile getirerek, “Sanık mahkemenizde kaçamaklı beyanlarda bulunuyor. Benim yüzüme bakıp ben yapmadım diyemiyor. Gözlerimin içine bakacak cesareti bile yok” dedi.

Zonguldak Haberleri