Olayın ardından sürücü, köpeği bırakıp kaçtı. Çevredekiler köpeğe yardım ederken, durumu sosyal medyadan öğrenen hayvansever Gülcan Köroğlu, Zonguldak’taki hayvansever Seda Mercan’ı bilgilendirdi. Mercan, köpeğin tedavi masraflarını üstlenerek Zonguldak’taki bir veteriner kliniğine getirdi.

1-82

Veteriner Hekim "8 Yavrudan 7’si Sağlıklı Doğdu"

Veteriner hekim Ömer Faruk Alkan, köpeğin ultrason sonucunda yavrularının kalp atışlarını tespit ettiklerini belirterek, "8 yavrudan 7’si sağlıklı bir şekilde doğdu. Bir yavru doğum sırasında vefat etti. Köpeğin ciddi yaraları vardı, anestezi ve cerrahi işlemlerle tedavi ettik. Şu an sağlıklı bir şekilde yavrularına bakıyor" dedi.

2-86

Hayvanseverlerden Tepki!

Seda Mercan, köpeğin kolu, çenesi ve sırtında açık yaralar bulunduğunu, bu yaraların aracın altında sürüklenmesinden kaynaklandığını açıkladı. Mercan, “Devrek'te köpeğin durumunu paylaşan Gülcan’a teşekkür ederim. Köpeğin hamile olması nedeniyle yavruların zarar görmemesi için hemen kliniğe getirdik. Artık hayvanlara yönelik şiddet olayları arttı. İnsanların vicdanlı ve merhametli olmalarını diliyorum" şeklinde konuştu.

Mercan, köpek ve yavrularının sağlık durumlarının iyi olduğunu ve ilerleyen günlerde sahibine teslim edileceğini belirtti.

İŞKUR Sanal İstihdam Fuarı Başlıyor! İŞKUR Sanal İstihdam Fuarı Başlıyor!

Zonguldak Haberleri

Kaynak: İHA