YAVRU KUŞU KEDİNİN AĞZINDAN KURTARDI, DİĞERİNİ KARGA KAPTI

Zonguldak’ın kent merkezindeki ağaçtan kaldırıma düşen 3 yavru kuştan 1’i kedinin ağzından kurtarıldı, diğerini ise karga kaptı.

Gazipaşa Caddesi’nde, ağaçtaki yuvadan kaldırıma düşen 3 yavru kuşu koruyan  bazı vatandaşlar, annelerinin alması için uzun süre beklediler, ayrıca üzerlerine basılmalarından korkulduğu için çevreden geçenler sürekli uyarıldı.

WhatsApp Image 2023-06-14 at 15.45.02 (1)

KEDİDEN KUTARDI, KARGADAN KURTARAMADI

Öğrencilerin kaldığı evde yangın çıktı! Öğrencilerin kaldığı evde yangın çıktı!

Esnaf Sadık Çatal, kaldırımda yürüyen vatandaşları minik kuşların üzerlerine fark etmeyerek basmalarından korktukları için sık sık uyardıklarını, bu sırada bir kedinin yakaladığı yavru kuşlardan birini ağzından kurtardığını, diğerini ise gözlerinin önünde karganın kaparak kaçtığını söyledi.

WhatsApp Image 2023-06-14 at 15.45.02

Yavru kuşları üzerindeki eşofmanın cebine koyarak düştüklerini tahmin ettiği ağaca çıkan esnaf Çatal, yuvayı bulamayınca inmek zorunda kaldı.

Esnaf Çatal, iş yerinden temin ettiği kartondan kutunun içine koyduğu yavru kuşları, ağacın yakınında bulunan Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin önceden kullandığı odanın balkonuna bıraktı.

WhatsApp Image 2023-06-14 at 16.00.33

ANNELERİ YAVRULARINI YALNIZ BIRAKMIYOR, DURMAKSIZIN ÖTÜYOR

Annelerinin zaman zaman yavru kuşların yanına geldiğini gördüğünü anlatan Çatal, yavrularını beslediğini tahmin ettiğini söyledi.
Bu arada yavru kuşların annelerinin durmaksızın ötmesi caddede yankılanıyor.

HABER-FOTOĞRAFLAR: ORHAN AKYÜZ
 

Editör: Aybüke Ünal