Zonguldak'ta nadir görülen doğa olayı! Her yerden göründü... Zonguldak'ta nadir görülen doğa olayı! Her yerden göründü...


Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Bartın’ın Amasra ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’nde, ağıtların yakılarak yüreklerin dağlandığı 14 Ekim 2022’deki grizu patlamasında yaşamını yitiren şehit 43 madenci düzenlenecek törenle anılacak.

KUR’AN-I KERİM OKUNACAK

TTK Amasra Müessese Müdürlüğü Servis Kuyusu (kuyu başı) önünde, grizu patlamasında şehit olan 43 madenci için yarın (14 Ekim 2024 Pazartesi) düzenlenecek anma töreninde Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edilmesinin yanı sıra mevlit şekerinin dağıtılacağı öğrenildi. 

ACILAR TAZELENDİ

Acıların bir kez daha tazeleneceği anma törenine şehit madencilerin yakınları ile madenciler, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK ve sendika yöneticileri, bazı siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye başkanları ile daire müdürlerinin katılacakları bildirildi.

Whatsapp Image 2024 10 13 At 10.17.30

Muhabir: Orhan Akyüz