Araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Zonguldak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü’nün şehir merkezindeki ek binasının ihaleyle satışa çıkarılacak olmasının birçok iş insanının ağızlarını sulandırdığı, iştahlarını kabarttığı dile getiriliyor.
ZONGULDAK’IN TANINMIŞ İŞ İNSANLARINDAN GÖZ KIRPAN KIRPANA, “KUPON ARAZİ” KONUMUNDA OLDUĞU BİLDİRİLEN O BİNA ADETA AĞIZLARI SULANDIRIYOR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki yetkililer tarafından ihaleyle satışının yapılması için çalışmalarını aralıksız devam ettirdiği öğrenilen şehrin göbeğinde “kupon arazi” konumundaki ağızları sulandıran Zonguldak SGK İl Müdürlüğü’nün söz konusu binasına, Zonguldak’ın tanınmış bazı iş insanlarının siyasetçilerin de desteklerini almak için birbirleriyle yarışırcasına talip oldukları, ayrıca başkent Ankara’da var olan bazı üst düzey bürokrasi yönetimi nezdinde de girişimlerini sürdürdükleri dile getiriliyor.
BAZI SİYASETÇİLERİN DAİRELER TALEP ETTKLERİ İDDİA EDİLİYOR!
Birçok vatandaşın iddialarına göre de
emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın kamuoyunda tanınmış bazı siyasetçilerin ise ihaleyle ilgilenen bazı iş insanlarından beklenti içinde oldukları ve daireler talep ettikleri konuşuluyor.
Her ne pahasına olursa olsun “kamu vicdanı” ön planda tutularak ihalenin hakkaniyetli yapılması bekleniyor, diğer yandan da kamuoyunun duyarlılık göstererek dikkatlerinin bu ihalenin üzerinde olması, peşkeşe müsaade edilmemesi, ihalede oyun varsa oyunun bozulması isteniyor.
88 YILLIK
Zonguldak Belediyesi’nin şehir merkezindeki Meşrutiyet Mahallesi Gazipaşa Caddesi’nde (halk dilinde Kadırga yokuşu olarak bilinen virajın başlangıcı) bulunan 1936 yılında da yapıldığı bildirilen inşaat alanı 1250 metrekare civarındaki çatısı hariç zemin dahil 3 katlı bina, sigorta prim borcuna karşılık belediye başkanlığınca 2001’de tapusuyla Zonguldak SGK İl Müdürlüğü’ne devredilmiş.
KİRACILAR VAR
Müdürlüğe ait söz konusu binanın zemin katı ile ikinci katını ticaret yapan kiracıların kullandığı, üçüncü katında ise kurumun arşivlerinin muhafaza edildiği öğrenildi.
BİNANIN İSKANI YOK İDDİASI
Ayrıca binanın iskanının olmadığını ve bundan dolayı da iş yerlerine ruhsat verilmemesi gerektiği, dış cephesinden sıklıkla sıva parçalarının kaldırıma düşerek tehlike oluşturduğu, depreme de dayanıksızlığı iddia ediliyor.
BAKANLIKTAN GELEN GÖREVLİLER KİRACILARLA GÖRÜŞMÜŞLER, ŞU ANA KADAR İŞ YERLERİNİN BOŞALTILMASINA YÖNELİK TEBLİGAT GÖNDERİLMEMİŞ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan kente gelen 3 kişiden oluşan görevlilerin,
Zonguldak SGK İl Müdürlüğü’nün geçmiş yıllarda Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak da faydalandığı binada ölçümler yaparak kiracılarla görüştüğü, ancak şu ana kadar iş yerlerinin boşaltılmasına yönelik muhataplarına herhangi tebligat gönderilmediği dile getirildi.
O 7 KATLI BİNA DA İHALEYE ÇIKABİLİR
Diğer yandan kurumun şehir merkezindeki Meşrutiyet Mahallesi Tahir Karaoğuz Caddesi’nde yer alan 7 katlı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Ek 2 Hizmet Binası’nın da (önceki yıllarda BAĞ-KUR Müdürlüğü olarak kullanılmış) satışının yapılması için ihaleye çıkılabileceği öne sürüldü.