Zonguldak’ın kent merkezindeki Acılık Deresi’nin ıslah çalışmalarında çakılan fore kazıkları özenle tıraşlanırken, başlayan sağanak yağmurdan taşmasının mümkün olmadığı bildirildi.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün yetkililerden aldığı bilgiye göre, emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın şehir merkezindeki Acılık Deresi’nde ıslah çalışmaları hummalı sürdürülürken, bugün öğleden önce aralıklarla başlayan sağanaktan dolayı taşmasının ise kesinlikle mümkün olmadığı dile getirildi.

Yağmur korkutmasın!

Kent merkezindeki Çaydamar ve Üzülmez mahallelerinden geçen Ercek ile Kaymak derelerinin birleştiği nokta konumundaki Acılık Deresi'nin ıslah çalışmalarının tamamlanmasıyla geçmiş yıllarda yaşanan sel ile su baskınlarının önleneceğini, bu konuda çalışmaların da aralıksız olmak üzere titizlikle sürdürüldüğüne dikkati çeken yetkililer, şöyle konuştu:
“Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) meteorolojik uyarıda bulunmuş değil, bu nedenle vatandaşlarımız rahat olsunlar, bizler de tüm tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. Endişeye mahal yok, zaten etkili bir sağanak da görülmüyor. Ekiplerimiz her türlü önlemleri aldılar. Yağmur korkutmasın.”

“640 metre taban kaplama”

92 milyon liraya mâl oldu! Taşınan o müdürlüğe milletvekilinden sürpriz ziyaret! 92 milyon liraya mâl oldu! Taşınan o müdürlüğe milletvekilinden sürpriz ziyaret!

Yetkililer, Acılık Deresi’ne 640 metre taban kaplama, 3 köprü, 1 yaya köprüsü ve korkuluk yapılacağına işaret ettiler.
 

Muhabir: Orhan Akyüz