İlk gün 150 liradan satılan palamut, bugün 75 liraya kadar düştü. Bu ani fiyat düşüşü, vatandaşların yoğun ilgisine neden oldu. Zonguldaklılar, tezgahlarda uygun fiyata buldukları palamutları kapışırken, balıkçılar da bu durumdan memnun.

Palamut Bolluğu ve Fiyat Düşüşü

Zonguldak’ta avlanma yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar denize açıldı ve bol miktarda palamutla geri döndü. İlk gün 150 lira gibi yüksek bir fiyattan satılan palamut, bolluğun artmasıyla birlikte bugün tezgahlarda 75 liraya kadar geriledi. Fiyatların uygun olması, vatandaşların ilgisini daha da artırdı. Özellikle balıkseverler, uygun fiyatla kaliteli balık almanın mutluluğunu yaşıyor.

Vatandaşlar Palamut Fiyatlarından Memnun

Zonguldak’ta vatandaşlar, palamutun hem bol hem de uygun fiyatlı olmasından memnun. Tezgahlardaki palamutları görünce şaşıran vatandaşlar, "İnşallah bu bolluk devam eder. Böyle giderse bu sene palamuta doyacağız. Gerçekten çok güzeller. 1 tanesi bir kişiyi doyuruyor. Daha ucuza olamaz sanırım," şeklinde konuştu. Palamutun hem lezzetli hem de doyurucu olması, Zonguldak halkını sevindirdi.

Balıkçılar Durumdan Memnun

Palamut bolluğu, sadece vatandaşları değil, balıkçıları da memnun etti. Balıkçılar, avladıkları balıkları kısa sürede satmanın mutluluğunu yaşarken, fiyatların düşmesiyle birlikte satışların daha da arttığını belirtiyor. Palamut sezonunun bu şekilde devam etmesi halinde, hem balıkçılar hem de tüketiciler için kazançlı bir dönem olacağı ifade ediliyor.

Yatırım programı Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde başlatıldı! Yatırım programı Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde başlatıldı!

Whatsapp Image 2024 09 02 At 11.48.10

Muhabir: Emre Can BAYRAM