UEFA, 2024 Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu'nda Türkiye A Milli Takım formasıyla Avusturya'ya karşı 2 gol kaydeden ve Bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı.

Zonguldak'a Altın Madalya: Fırat Bozkurt Şampiyon Oldu Zonguldak'a Altın Madalya: Fırat Bozkurt Şampiyon Oldu

Ülkü Ocakları Zonguldak İl Başkanları Gökmen Karali, Merih Demiral’e yaptığı Bozkurt işareti nedeniyle soruşturma başlatan UEFA’ya tepki gösterdi.

Ülkü Ocakları Zonguldak İl Başkanları Gökmen Karali, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;"Merih Demiral’ı Avusturya ile oynanan maç sonrasında yaptığı Bozkurt işareti sebebiyle disiplin kuruluna sevkeden UEFA, açıkça nefret suçunu işlemiş ve Türk Milleti’ne yönelik saygısızca tutum takınmıştır.

Bozkurt, Türk Milleti’nin ortak değeri ve sembolüdür. Irkçı tutum takınarak, A Milli Futbol Takımı oyuncumuza karşı UEFA tarafından sergilenen ve kabul edilemez bu davranış, tüm Türkiye’ye karşı yapılmış büyük bir hatadır.  

UEFA bu yanlışından bir an evvel dönmeli, ırkçı ve faşizan zihniyetle, Türkiye’ye karşı açıktan düşmanlık besleyen unsurları kendi bünyesinden derhal temizlemelidir." dedi.

Muhabir: Emre Sezer Sürücü