ZONGULDAK

Ücretsiz sağlıklı kilo verdiriyorlar!

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Kdz. Ereğli Sağlıklı Hayat Merkezinde verilen “1. Basamak Sağlık Hizmetleri”nin, vatandaşların memnuniyetini kazanarak bölge halkı tarafından büyük takdir topladığı öğrenildi.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Kdz. Ereğli Sağlıklı Hayat Merkezinde verilen “1. Basamak Sağlık Hizmetleri”nin, vatandaşların memnuniyetini kazanarak bölge halkı tarafından büyük takdir topladığı öğrenildi.

Kdz. Ereğli Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Uzman Dr. Tuba Uslay Keskin, yaptığı açıklamada, Sağlıklı Hayat Merkezlerinin, Türkiye’de her ilde Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan birinci basamak sağlık hizmeti veren devlete bağlı kurumlar olduğuna dikkati çekti.

“25 bin kanser taraması yaptık”

Kdz. Ereğli ilçesinde de Sağlıklı Hayat Merkezi’nin 2018 yılından itibaren faaliyet gösterdiğine işaret eden Keskin, şöyle dedi:
“Buradaki bütün hizmetlerimizden, devlete bağlı bir kurum olduğumuz için halkımız ücretsiz faydalanabiliyor. Aile hekimlerinden, bize hastaları randevu alarak yönlendirmelerini istiyoruz. Çünkü çalışma şeklimiz böyle, randevularımızı açıyoruz ve aile hekimlerinin gördüğü hastaların uygun branşlara yönlendirmeleriyle buradaki hizmetlerin hepsinden faydalanabiliniyor. 2018’den bu yana hizmet veren kurumumuzdan yaklaşık 80 bin vatandaşımız faydalanmış, yaklaşık 25 bin kanser taraması yaptık. Buraya ulaşan hastalara hizmetlerimizin tamamı ücretsiz verilmektedir.”

“5 ayda 16 kilo verdiler”
 
Kdz. Ereğli Sağlıklı Hayat Merkezi Diyetisyeni Miyase Koru, şunları söyledi:
“Bize müracaat eden danışanlarımıza 4-5 ay gibi bir sürede yaklaşık 16 kilo kadar sağlıklı kilo verdirmeyi başardık. Burada danışmanlık hizmetinin yanında tedavi ve izlemleri de devam ettiriyoruz. Danışanlara koruyucu sağlık hizmeti veriyoruz ama bunun yanında kronik hastalığı olanlara da sağlıklı beslenmeyle kilo verdirmeyi amaçlıyoruz. Kronik hastalığının düzeldiği birçok danışanla da çalışıyoruz.”

“Çocuğumu getirdiğim için çok mutluyum”
 
Kdz. Ereğli Sağlıklı Hayat Merkezine 9 yaşındaki çocuğunu danışan olarak getiren bir kadın ise “Ben çocuğumu getirdiğim için çok mutluyum. Ben bu merkezi ilk kuzenimden duymuştum. Kuzenim buraya diyetisyene gelmişti ve ben oradaki gelişmeleri görünce gelmek istedim. Bir yıl kadar diyetisyene devam ettim. Tabi gelip giderken burada psikolog ve çocuk gelişimi uzmanı olduğunu duydum. Ben de çocuğumdaki problemlerden dolayı görüşmek istedim. Çok da memnunum, iyi ki de çocuğumu getirmişim. Çocuğumdaki problemler epey azaldı, tamamen azalacağını düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı.
 


“Kanserle mücadelede hızlı hizmet aldım”

Kdz. Ereğli Sağlıklı Hayat Merkezi Hemşiresi Nazlı Çağla Tazegül de şöyle dedi:
“Hastalarımızın bizim için önemli olan taramalarını yapıyoruz. Meme kanseri, rahim kanseri, kalın bağırsak ve kolon kanseri ile ilgili taramalarımızı merkezimizde yapıyoruz. Kanser tanısı alan iki kız kardeş Fatma Ö. ve Altun K. hanımlar, Sağlıklı Hayat Merkezinde sunulan hizmetlerden oldukça memnun kaldıklarını ifade ederek
‘Ben 4 sene önce teşhis konulması için buraya geldim. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle Mamografi çekildi. 3 gün sonra da sonucum çıktı. Aradılar beni sağ olsunlar. 3 günün sonunda sonucumu alıp hastaneye gittim. Güzel olan çok çabuk çıkması, çok çabuk beni aramaları, yani ben çok memnun kaldım. Buradaki hizmetler hızlı olduğu için sonuca çabuk vardım’ diye konuştular.”