Türkiye'de baş belası olan keneler, Amerika'da da büyük bir felakete yol açmaya başladı. Uzmanlar, bu ölümcül canlıya karşı dikkat çağrısında bulunuyor. Keneler, insanları hedef alarak ölümcül sonuçlar doğurabilen hastalıklar taşıyor. ABD genelinde özellikle yoğun ormanlık alanlarda yaygın olan keneler, Lyme hastalığı dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Zam Geldi Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Zam Geldi

Lyme Hastalığının Yaygınlığı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, 2022 yılında Lyme hastalığı teşhisi konulan kişi sayısı 62,551'e ulaştı. Önceki on yılda ise yıllık ortalama enfeksiyon sayısı 33,000 civarındaydı. Ancak, CDC tarafından belirtildiğine göre, teşhis edilen vakaların gerçekte bildirilenin 10 katı kadar olabileceği tahmin ediliyor.

Yüksek Riskli Bölgeler

Kenelerin en fazla görüldüğü bölgeler arasında Doğu eyaletleri, Büyük Göller Bölgesi ve Batı Kıyısı yer alıyor. Bu bölgelerde kene kaynaklı hastalıklara karşı önlem almak önem taşıyor.

Korunma Önerileri

CDC ve halk sağlığı uzmanları, kenelerden korunmak için şu önlemleri öneriyor:

1) Uzun süre açık havada kaldığınızda giysilerinizi ve eşyalarınızı permetrin içeren ürünlerle tedavi edin.

2) Uzun pantolon ve yüksek çorapları tercih edin, yüksek ot ve yaprak çöplerinden kaçının.

3) Giysilerinizi ve cildinizi düzenli olarak keneler açısından kontrol edin ve bir kene ile karşılaşmanız durumunda nasıl çıkarılacağınızı öğrenin.

Gündem Haberleri

Kaynak: TV100