Operasyonlarla Uyuşturucuyla Mücadele Hız Kesmeden Sürüyor

Geri sayım başladı... "5 Milyar Olacak!" Geri sayım başladı... "5 Milyar Olacak!"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son açıklamasında ülke genelinde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlarda önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildiğini duyurdu. Cumhuriyet başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Adıyaman, Ağrı, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, İstanbul, Aydın, Erzurum, Ankara, Van, Mersin, Kırklareli ve Gaziantep illerinde operasyonlar düzenlendiğini belirten Bakan Yerlikaya, bu operasyonların sonuçlarını paylaştı.

Ele Geçirilen Uyuşturucu Miktarı ve Diğer Maddeler

Operasyonlar neticesinde toplamda 911 kilogram uyuşturucu, 10 milyon 995 bin kök kenevir ve kök skunk ile 13 bin uyuşturucu hapın ele geçirildiğini açıklayan Yerlikaya, operasyonlarda 83 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını, bunlardan 28'inin tutuklandığını, 17'sine adli kontrol kararı verildiğini ve 5'inin işlemlerinin devam ettiğini bildirdi.

Hedef: Gençlerimizi Zehir Tacirlerinden Korumak

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, uyuşturucu satıcılarının gençleri hedef aldığını ve bu kötü niyetli faaliyetlere karşı kararlı bir mücadele yürütüldüğünü vurguladı. "Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Aydınlık geleceğimiz olan gençlerimizi zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz." şeklinde konuşan Bakan Yerlikaya, devletin bu yöndeki kararlılığının devam edeceğini belirtti.

Operasyonların Devamı Bekleniyor

Son operasyonların ardından Bakanlık ve ilgili birimlerin benzeri çalışmaları sürdüreceği ve halkın güvenliği için bu tür faaliyetlerin sürekli olarak göz önünde bulundurulduğu ifade edildi. Bu tür operasyonların, uyuşturucuyla mücadeledeki kararlı tutumun bir göstergesi olduğu vurgulanarak, halkın bu konuda duyarlı olması ve yetkililere destek vermesi gerektiği belirtildi.

Editör: Ahmet Furkan Sav