Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Muharrem Kiraz, “Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun Politikaları” kapsamında kurumun enerji politikalarını değerlendirdi. 

“İlkeler ve taahhüt”

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre Genel Müdür Kiraz, kurumun resmi internet web sitesindeki değerlendirmesinde, şu ifadeleri kullandı:
“Kurumumuz taş kömürü rezervlerini ülke ekonomisine kazandırırken aşağıdaki ilkelere uyacağını taahhüt eder. Tüm üretim süreçlerimizde ve binalarımızda enerji ve doğal kaynakların verimli kullanılmasını sağlamak.

Enerji ve doğal kaynak tüketimlerini azaltma hedefi doğrultusunda ilgili tüketimleri periyodik olarak ölçmek ve izlemek. Enerji verimliliğinin arttırılması ve sürdürülebilir kılınması için gerekli bilgi ve kaynakların varlığını sağlamak. Enerji verimliliği, enerji kullanımı ve enerji tüketimine ilişkin yasal şartlara, ilgili standartlara ve diğer şartlara uymak. Sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla; gelişen teknolojilerin izlenmesi, enerji verimliliğine yönelik etüt çalışmaları, tasarım faaliyetleri ve iyileştirme projeleri ile enerji performansı ve Enerji Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmek. Tesislerin iyileştirilmesi, yeni yatırım faaliyetleri ve tüm ihtiyaçların giderilmesinde enerji verimliliği gözetilmiş ürün ve hizmetleri sağlamak. 

Üniversite caddesinde korkutan yangın! Yaralılar var Üniversite caddesinde korkutan yangın! Yaralılar var

‘Çalışanları bilinçlendirmek’ 

Doğal kaynak tüketimi ve enerji verimliliği ile ilgili olarak çalışanları bilinçlendirmek.”

Muhabir: Orhan Akyüz