Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), vana ve çekvalf ihalesine çıktı.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; 
kurumun müessese müdürlüklerinden Kozlu, Üzülmez, Karadon, Armutçuk ve Amasra’nın ihtiyacı muhtelif 62 kalem vana ve çekvalf temini için ihale yapılacak.

“4 bin 636 adet alınacak”

TTK yetkilileri, “Kurumumuzun ihtiyaç gördüğü yangın, klapeli, küresel, kelebek, kama ve bıçaklı sürgülü, yatay ve çalpara ile şiber çekvalf olmak üzere toplamda 4 bin 636 adet vanalar ihaleyle satın alınacaktır. Detaylı bilgiler, kurumumuzun resmi internet web sitesinde yer almaktadır” dediler.

İhaleye teklif verme tarihi 

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 23 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.

Bu nasıl iş? Bu nasıl iş?

Vana nedir?

Su ve benzeri sıvıların boru içerisinde akışını durdurmak, akış yönünü değiştirmek veya serbest bırakmak için iki boru arasında hareket eden kapak veya alet olarak tanımlanabilir.

Çekvalf nedir?

Çekvalfler boru hatlarına geri akışı önlemek için monte edilir. Bir çekvalf en basit haliyle tek yönlü bir vanadır, bu sayede sıvu bir yönde serbestçe akarken akış tersine dönerse boru, vana ve pompa gibi ekipmanları korumak için çekvalf kapanır.

Çalpara çekvalf nedir?

Çalpara çekvalfler bir mil üzerinde hareket eden bir diske sahiptir. Disk akışın ileri yönlü ilerlemesine izin verecek şekilde açılır ve akış durduğunda sit yüzeyine oturarak geri akış oluşmasını engeller. Diskin ağırlığı ve geri dönen debi vananın kapanma karakteristiğini belirler.

Muhabir: Orhan Akyüz