Soğuksu’da kadına taciz! Ekipler sevk edildi Soğuksu’da kadına taciz! Ekipler sevk edildi

Araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’taki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), koklaşabilir kömürlerin ekonomik değerini artırmak amacıyla kok üretimi planladı.

Gazeteci Akyüz’ün haberinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nca hazırlanan kurumun 2023 Faaliyet Raporu’nda, “Kok Tesisi Fizibilite Etüdü” kapsamında çalışmalar yer aldı.

Whatsapp Image 2024 07 06 At 16.26.47

“KOK ÜRETİMİ YAPILMASI PLANLANMIŞ, ÜLKEMİZ DEMİR-ÇELİK TESİSLERİ KOK FABRİKALARI ZİYARET EDİLMİŞTİR”
Raporda, şöyle denildi:
“Kurumumuz, koklaşabilir kömürlerin ekonomik değerini artırmak amacıyla kok üretimi yapılması planlandı.
Bu kapsamda ülkemiz demir-çelik tesisleri kok fabrikaları ziyaret edilmiş ve koklaşmada kullanılan kömür özellikleri kok fabrikası ve diğer yan ürün tesisleri hakkında görüşmelerde bulunularak detaylı bilgiler edinilmiştir. 

‘MAKAMA ARZ EDİLMİŞTİR’
Ziyaretlerle ilgili rapor hazırlanarak makama arz edilmiştir. Makam tarafından öncelikle fizibilite çalışmasının yapılması sonucuna göre nihai kararın alınması istenilmiştir. Bu doğrultuda hizmet alımı yoluyla fizibilite etüdü yaptırılmak üzere demir-çelik tesisleri Ar-Ge bölümleriyle görüşmelerimiz sürdürülmektedir.”

“KOKLAŞABİLİR KÖMÜR, SADECE HAVZADA ÜRETİLMEKTEDİR”
TTK yetkilileri, Dünya enerji kaynakları arasında büyük bir paya sahip olan kömür üretiminin Türkiye’de de önemli bir sanayi dalı oluşturduğuna işaret ederek, Türkiye'de demir-çelik sektörünün vazgeçilmez ham maddesi metalurjik özellikteki koklaşabilir taş kömürünün sadece havzada üretildiğini ve kıymetinin bilinmesi gerektiğine dikkati çektiler.
 

Muhabir: Orhan Akyüz