Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, gazeteci Orhan Akyüz’ün ziyaretinde, “Birçok il ve ilçelerdeki belediye zabıtalarının, eğitim-öğretim dönemlerinde öğrencilere okullarına giderken yaya geçitlerinin yanı sıra trafik kuralları konusunda yardımcı olduklarını, okulların çevresinde dikkatli olmaları konusunda araç sürücülerini uyardıklarını, ayrıca seyyar satıcıların hijyen kurallarına uyulması için sık sık denetledikleri yönünde haberlere tanık oluyoruz. Benzer uygulamayı şehrimizin merkez ve ilçelerinde bugüne kadar görmedim, duymadım. Siz belediye adına böyle bir yönteme başvurmayı düşünüyor musunuz, değerlendirmede bulunmak istermisiniz?” şeklindeki soruyu yanıtladı.

Whatsapp Image 2024 07 07 At 03.17.24

“ZABITALARIMIZ TEHDİT ALIYORLAR, BAYAĞI DA CİDDİ SIKINTILAR OLUYOR KAVGA YÖNÜNDEN, MÜNAKAŞA YÖNÜNDEN”
Başkan Erdem, şöyle konuştu:
“Tabii ki zaman zaman sürekli bunlarla ilgili cezalarımız, tespitlerimiz oluyor, uyarıyoruz.
Bunlarla ilgili vergi kaydı olan vatandaşlarımız, diğer yandan vergi kaydı olmayan, meşru yollarla hiçbir ticari sorumluluğu olmayan vatandaşlarımız da tabii ki ekmek peşinde ama diğerlerine haksızlık oluyor. 
Elimizden geldiği kadar bunlara müdahale ediyoruz. Zaman zaman zabıtalarımız tehditler alıyor, bayağı da ciddi sıkıntılar oluyor, kavga yönünden, münakaşa yönünden. Biz her zaman zabıtalarımızın arkasındayız, onlara gerekli destekleri veriyoruz ve şikayetlerimizi de yapıyoruz.”

CHP Kahvaltıda buluştu! CHP Kahvaltıda buluştu!

“SAYIMIZ YETTİĞİ SÜRECE ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ, ANCAK EKONOMİK KAYGILARIMIZ VAR”
“İşçi ve memur istihdam etmek günümüz koşullarında gerçekten zor” diyen Başkan Erdem, şu ifadeleri kullandı:
“Sayımız yettiği sürece (öğrencilere okullarına giderken yardımcı olmak, sürücüleri uyarmak ve seyyar satıcıların hijyen kurallarına riayet etmeleri) elimizden geleni yapacağız. Çünkü istihdam günümüz koşullarında gerçekten zor. Biz şu ana kadar sıkıntı çekmedik ama bu çekmeyeceğimiz anlamına gelmez. Çünkü bugün günün koşullarında 22 yılın ardından ülke eğer tasarruf tedbirleri arasında gündeme geliyorsa devlet idaresi, bunun aynı yansıması Zonguldak’ta ve diğer vilayetlerde de var. Büyükşehirler belki bunu pek fazla hissetmeyebilir. Çünkü sirkülasyon çok fazla olduğundandır, ama bizim ölçeğimizde nüfusu 100 binin altına düşen bir vilayet için tabii ki ekonomik kaygılarımız var. Sadece belediye olarak değil, esnaflar olarak da ciddi kaygılarımız var. Bunun en güzel ifadesi en büyük para birimimizle bilmem kaç yıl önce ne alıyorduk, şimdi ne alıyoruz diye bakalım ortaya çıkar.”

Muhabir: Orhan Akyüz