Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, nisan ayında tarımsal girdi fiyat endeksi yıllık yüzde 52,20 oranında arttı. Aylık artış ise yüzde 1,72 oldu.

Tarım Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE), 2024 yılı Nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Tarım-GFE (2020=100) verilerine göre, endeks Nisan ayında bir önceki aya göre %1,72, bir önceki yılın Aralık ayına göre %14,61, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %52,20 oranında arttı. On iki aylık ortalamalara göre ise artış %39,08 olarak gerçekleşti.

Ana gruplar bazında incelendiğinde, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde bir önceki aya göre %1,70, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde ise %1,87 artış kaydedildi. Yıllık bazda ise tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi %49,13, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksi ise %73,70 oranında arttı.

Emeklilik İçin Yaş ve Gün Şartları Değişti! SGK Yeni Düzenlemeleri Duyurdu Emeklilik İçin Yaş ve Gün Şartları Değişti! SGK Yeni Düzenlemeleri Duyurdu

Bu veriler, tarım sektöründe maliyetlerin hızla yükseldiğini gösteriyor ve sektörün geleceği açısından önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ