Mili Egemenlik’de kaza! Yaralılar var Mili Egemenlik’de kaza! Yaralılar var

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde 20 yaşındaki Sudenur Tulum'un kaybolması, ailesi ve çevresinde büyük endişeye sebep olurken, olayla ilgili ortaya atılan iddialar kafaları karıştırıyor. Tulum'un ailesi, kızlarının kaçırıldığını iddia ederken, karşı taraf resmi nikah yapıldığını ve genç kızın gönüllü olarak yanlarında bulunduğunu savunuyor. Her iki tarafın da farklı iddiaları ve açıklamaları olayın çözümünü zorlaştırıyor.

Taraflardan çarpıcı iddialar gelmeye devam ediyor. Sudenur Tulum'un ailesi kızlarının kaçırıldığını iddia ederken, olayların hedefindeki isimlerden Tulum'u "kaçırdığı" iddia edilen erkek tarafı dikkat çeken başka bir iddiada bulundu.

Whatsapp Image 2024 06 27 At 13.54.05 (1)

Sudenur'u kaçırdıkları iddia edilen tarafın açıklaması:

"Çocuklar daha önce nişanlıydılar. Hatta bu bayramda düğünleri olacaktı. Sonra düğüne bir ay kala ayrıldılar. Sonra geçtiğimiz hafta bir on- on beş evvel barışmışlar. Sonra karar verip kaçmışlar. Hatta ilk kaçıp geldiklerin de kızdım olmaz böyle diye; ama sonra aile hekimliğine gidip orada sağlık raporu alıp nikah başvurusu yaptılar. Orada da kamera kayıtları mevcut. Nikahları kıyıldı. Görenler kızın zorla kaçırılmış bir hali yok diyorlar. Hatta kaçtıkları gün eve geldiklerindeki kamera kayıtları da mevcut. Bir ara yolda biz önde gidiyoruz, onlar arkamızdan geliyorken yürüdük, istese o zaman giderdi.

Ü Ü

Çaydeğirmeni Karakolu'na bilgi verdim. Şikayet için Gökçebey Polis Karakolu'na 6'da gittim. Polis amirine resmi evlilik yaptıklarını bildirdim. Kızın ailesi 'sizi öldüreceğiz' dediler, tehdit ettiler. Şikayetçi olmadım, çocukları o akşam Karabük'e gönderdim. Kayıp haberlerini sabah gördüm. Sonra yerel gazeteye nikah fotoğraflarını gönderdim. Babası bize haber gönderdi. "Olan oldu, bir an önce düğünlerini yapalım" dedi. Gökçebey'de düğün salonu aradım. Düğün salonu sahipleri ile görüştüm. Çocukların yanına Karabük'e gittim, çocukları almaya. Polis "kızın araması var, çevirmede sıkıntı olur" dedi. "Karakola bildirin" dediler. Karabük Beşbin Evler'de eşim, oğlum ve Sudenur ile karakola gittik. Eşimle beni sonra oğlumu çıkardılar, kız ifade verdi ve "gönüllü olarak geldiğini" söyledi. Kız yarım saat polis karakolunda kaldı. Orada istese "zorla geldim, kaçırıldım" derdi. Karakoldan hemen çıkmadık, kamelyada oturup sohbet ettik. "Safranpark'a gidelim, Sudenur'a alışveriş yapalım" dediler. Birçok yeri gezerek alışveriş yaptılar. Hatta arabayı Sudenur kullandı. Akşam eve geldik, gece on civarı kızın babası beni aradı. "Bundan sonra olan oldu, görüşelim" dedi. "Gelin görüşelim" dedim. Üç kere görüşelim diye yanlarına da gittim. Alt komşumuz kız atarafının akrabasıdır. Sudenur'un babası alt katımızdaki dairede oturan akrabasına geldi. Kızın babası, kızın annesi ile telefonda görüştü. Kız önce "Hazır değilim" diyerek annesi ile görüşmek istemedi, sonra kendisi annesini aradı. Telefonu açıktı sadece ilk geldiğinde kapalıydı. Sudenur, kardeşi ile mesajlaştı. Sonra ailesinin evine gitmek istedi, yarın geri geleceğini söyledi. Ailesini görmeye gitti. Babası da o zaman görüşmeye gelecekti. "Bekle senin iyi olduğunu göreyim yanımda ya da odalardan birinde görüşün" dedim; çünkü daha önce öldürmekle tehdit ettiler. Kızı korumak istedim, yanımda görüşsün, iyi halini göreyim istedim. Ailesine göndermemezlik yapmadım. "Ben seni zorla tutamam, suç işlemiş olurum" dedim. "Gidersen uygun olmaz" dedim. "Ailemi ezdim, ayaklar altına aldım, ben her şeye razıyım' dedi. Kıza zarar vermeleri şüphesinden korktum. Babasını aradım ve kardeşinin gelip alacağını söyledim, babası gönderme dedi bana. Sonra kardeşiyle gitti. Bize gidince mesaj at dedik. Sonra kızı aradık, yabancı biri açtı telefonu, "Sude burada yok, babasının yanında, ailesinin yanında" dediler ve telefonu kapattılar. Oğlum mesaj attı, "ulaşılamıyor sana" dedi. Kız da "Babandan nefret ettim, artık bana ulaşamayacaksın, bana yalan söylediniz, bu iş ilk celsede bitecek" dedi." 

Zonguldak Haberleri

Muhabir: Aybüke Ünal