Zonguldak’ta Gülden Işık, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in sosyal belediyecilik anlayışını eleştirdi.

Gülden Işık, Belediye Kültür Merkezinin kurs ücretleri ve halk otobüslerinin ücret tarifesinin fazla olmasına da dert yandı

Işık açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Geçen pazartesi günü kurum ve tüzel kişiler tarafından sunulan taleplerin, plan bütçe kurulundan çıkan sonuçları dünkü meclis toplantısında meclis üyeleri tarafından eller kalkıp inerek onaylandı. Takip ettiğimiz BKM kursları için BKM Müdürü sayın Kürşat Coşgun tarafından sunulan talepler de bir iki meclis üyesinin itirazına rağmen ki onların da el kaldırmasıyla oy çokluğuyla kabul edildi. 

Özetle; BKM 30 yaş altı kurs kayıtları için aylık 250 TL, 30 yaş üstü aylık 500TL alacak. Bu fiyat uygulamalarında kurs çeşidi, yaş grubu, saat, gün farkı vs gibi unsurlarda belki bir değişikliğe gidilebilir umudunu taşımakla beraber bu fiyatları sosyal belediyecilik anlayışıyla pek bağdaştıramadım demek boynumun borcu oldu... Evet, ücret alınsın ama bu kadar da değil!. 10 kursiyer yerine 20 kursiyer gelse fena mı olur. 

Sabah çilesi! Sabah çilesi!

Kurslara kayıt olacaklar çoğunlukla öğrenci, ev hanımları, emekli veya emekli eşlerinden oluştuğu aşikâr. Sanata el vermek isteyenlere, el veren bir belediyecilik anlayışını şiddetle arzulayıp seçerken bununla karşılaşmak biraz zor geldi. Yıllardır kurslara kapanan kapıların açıldığına ne çok sevinmiştik oysa. Şartların zorluğu nedeniyle gidemeyecek olanlar ister istemez ücretsiz kurs veren başka kurumlara gidecektir ...( İl Gençlik, HEM gibi).Sanatı öğrenme veya yapma isteği hobi veya keyif işi olarak görülmemeli ki bunun böyle olmadığını en çok savunacak kişi şu an BKM müdürü oldu. Sanat camiası tarafından alkışlanan bu atamanın, yine onlarla birlikte kültür ve sanat adına güzel işler yapacağını umuyor, Belediyenin gelir getirecek kapıları açması gerekiyorsa ki gerekiyor; bunun yolu, vur abalıya olmamalı diyerek yeni başlangıçlara kolaylıklar, güzellikler diyorum.

(Halk otobüslerinde 65 yaş üstünün ücretsiz taşınma yükünü azaltmak için, 10 TL olabilir fikrini de önermiş olayım. Otobüs cihazının "65 yaş üstü" diye çığırtkanlık yapması biter böylece)

 #güldenışık”dedi.

Muhabir: Haber Merkezi