Kastamonu'da 18 yaşındaki Cansu Ç., 9 ay boyunca hamileliğini ailesinden gizleyerek tuvalette doğurduğu bebeğini çöp poşetine sarıp çöp konteynerinin yanına bıraktı. Suçlamaları kabul etmeyen genç kadın, mahkemede tahliyesini talep etti. Ancak mahkeme heyeti, annenin tutukluluğunun devamına karar verdi.

A W285805 04

Bebeğin Hayata Tutunma Mücadelesi

Olay, 2 Kasım 2023'te Kastamonu il merkezine bağlı Kuzeykent Mahallesi Karadut Sokak’ta meydana geldi. Çöp konteyneri yanında bir çöp poşetine sarılı şekilde yeni doğan bir erkek bebek bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bebeğe ilk müdahaleyi yaptı ve bebeğin hayata döndürülmesini sağladı. Tedavi altına alınan bebek, daha sonra Ankara’da tedavi edilerek sağlığına kavuştu.

Anne Tespit Edildi ve Tutuklandı

Olayın ardından Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları araştırmalar sonucunda bebeğin annesinin Cansu Ç. olduğunu belirledi. Tuvalette gizlice doğum yaptığı anlaşılan genç kadın, olay sonrası gözaltına alındı ve tutuklandı.

A W285805 01

Meteoroloji uyardı! Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Sinop'a kuvvetli sağanak yağış geliyor! Meteoroloji uyardı! Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Sinop'a kuvvetli sağanak yağış geliyor!

Cansu Ç., "Kaçma Şüphem Yok, Tahliyemi İstiyorum"

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan Cansu Ç., “kendini savunamayacak yakın akrabayı öldürme” suçlamasıyla yargılanıyor. Üzerine atılı suçları reddeden Cansu Ç., “Kaçma şüphem yoktur, delilleri karartma durumum da yoktur. Tahliyemi istiyorum,” şeklinde savunma yaptı.

Savcı, "Bebeğin Sağlık Durumuyla İlgili Kesin Rapor Alınsın"

Cumhuriyet Savcısı, Cansu Ç.'nin tutukluluğunun devam etmesini talep ederek, çöpe bırakılan bebeğin organ ya da duyularında kalıcı bir hasar olup olmadığının tespit edilmesi için kesin rapor alınmasını istedi.

Mahkeme Tutukluluğa Devam Kararı Verdi

Mahkeme heyeti, Cansu Ç.'nin tutukluluğunun devamına karar verdi. Ayrıca, savcının talebi üzerine, bebeğin duyu ya da organlarında kalıcı bir hasar olup olmadığını belirlemek için rapor alınmasına hükmetti. Mahkeme, raporun beklenmesi için duruşmayı 24 Aralık tarihine erteledi.

Kastamonu Haberleri

Kaynak: İHA