Zonguldak’ta Vahşet! Yakılarak Öldürülen Afgan Madenci İçin Adalet Aranıyor Zonguldak’ta Vahşet! Yakılarak Öldürülen Afgan Madenci İçin Adalet Aranıyor

 "Oy birliği" ile alınan bu kararla, yerel seçimlerin ardından belediyenin ilk icraatı su zammı oldu. Yeni düzenlemeyle birlikte, 1 ton suyun fiyatı 30 TL'ye yükseldi.

Seçim Öncesi "Zam Yok" Denmişti

Yerel seçimler öncesinde Çaycuma Belediyesi, tüm meclis toplantılarında "Suya zam yok!" açıklamalarında bulunmuştu. Ancak seçimlerin hemen ardından Eylül ayında yapılan ek bütçe toplantısında, tüm parti üyelerinin ortak kararıyla su fiyatlarına zam yapılmasına karar verildi. İlçede, mahalle mahalle su fiyatlarının farklılık gösterdiği de biliniyor.

Kantarcı Zam Yapılmayacağını Söylemişti

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, ilçeyi Avrupa standartlarına taşıdığını ifade ederken, seçim öncesinde yaptığı bir toplantıda suya zam yapılmayacağı yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Ancak Türkiye'deki ekonomik krizden etkilenen belediye, su fiyatlarına zam yapmaktan kaçınamadı. Böylece, içilmeyen ve sadece temizlik için kullanılan su da zam furyasından nasibini aldı.

Yeni Fiyatlar, Konutlarda 30 TL, İşyerlerinde 60 TL!

Eylül ayı Belediye Meclis toplantısında, AK Parti ve CHP'li tüm meclis üyelerinin oylarıyla suya %50 zam yapıldı. Bu artışla birlikte konutlarda temizlik amaçlı kullanılan 1 ton suyun fiyatı 20 TL'den 30 TL'ye çıktı. İşyerlerinde ise su fiyatı 60 TL olarak belirlendi.

Engin Zeren'den Sert Tepki

Su zammına ilk tepki, Saadet Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Engin Zeren'den geldi. Zeren, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "AK Parti grubu, %70 olarak teklif edilen su zammını %50’ye indirdiği için Belediye Başkanı'na teşekkür etti," ifadeleriyle AK Parti ve Belediye Başkanı Kantarcı'yı eleştirdi.

"Bölgenin En Pahalı Suyu Çaycuma'da"

Zeren, açıklamalarında ayrıca şu ifadeleri kullandı: "Çaycuma Belediye Meclisi, Eylül ayı ek bütçe toplantısında oy birliğiyle suya %50 zam yaptı. AK Parti grubu, %70 olarak teklif edilen su zammını %50’ye indirdiği için Belediye Başkanı'na teşekkür etti. Çaycuma Belediyesi, suya zam yapmazsa sudan yıllık 8 milyon TL zarar ediyormuş. Bölgenin en pahalı suyunu satan belediye sudan zarar ediyorsa, ya hesaplamalarda hata var ya da bir şeyler yanlış."

Çaycuma Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ