17 kamu kurumu tarafından yapılacak olan toplam 57.073 personel alımına ilişkin ilanlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Alımlar, çeşitli pozisyonlarda ve farklı eğitim seviyelerinden yapılacak.

Alım Yapacak Kurumlar ve Pozisyonlar

57.073 personel alımını gerçekleştirecek 17 kamu kurumu arasında Sağlık Bakanlığı, Eti Maden, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, TÜRKŞEKER, TÜİK, çeşitli üniversiteler, TİKA, MEB, Sayıştay, TÜBİTAK, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Sağlık Enstitüleri bulunuyor. Alımlar, büro personeli, uzman yardımcısı, hemşire, öğretmen, mühendis gibi pozisyonlarda gerçekleştirilecek.

Sağlık Bakanlığı 36 Bin Sözleşmeli Sağlık Personeli Alacak

Sağlık Bakanlığı, yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alacak. Bu kapsamda, 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3.498 tabip ve 32.464 uzman tabip istihdam edilecek.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu 15 Uzman Yardımcısı Alacak

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, 23 Haziran 2024 tarihinde yapılacak yazılı sınavla 15 uzman yardımcısı alacak. Adaylar, 2022 ve 2023 yılı KPSS sonuçlarına göre değerlendirilecek.

Türkşeker 390 Sürekli İşçi Alacak

Türkşeker, bünyesindeki fabrikalarda çalıştırılmak üzere 390 sürekli işçi alımı yapacak. Alınacak personel arasında mekatronik bakım onarım, elektrik, endüstriyel otomasyon gibi çeşitli pozisyonlar bulunuyor.

TÜİK 21 Sözleşmeli Bilişim Personeli Alacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yazılım, ağ ve sistem yönetimi gibi alanlarda 21 sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacak. Adaylar, KPSS ve yabancı dil puanlarına göre değerlendirilecek.

Üniversitelerin Personel Alımları

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi çeşitli pozisyonlarda sözleşmeli personel alımı yapacak. Pozisyonlar arasında hemşire, sağlık teknikeri, destek personeli ve güvenlik görevlisi gibi kadrolar yer alıyor.

TİKA 13 Sözleşmeli Personel Alacak

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), temizlik personeli ve şoför pozisyonları için 13 sözleşmeli personel alacak. Başvurular 21 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek.

Sayıştay 4 Sözleşmeli Büro Personeli Alacak

Zonguldak'ın Mahallesi Dilaver’de Patlama | Zonguldak haber Zonguldak'ın Mahallesi Dilaver’de Patlama | Zonguldak haber

Sayıştay Başkanlığı, ön lisans mezunu 4 büro personeli alacak. Adaylar, sözlü sınav sonucuna göre değerlendirilecek.

TÜBİTAK 266 Personel Alacak

TÜBİTAK, araştırmacı, teknik ve destek personeli pozisyonları için 236, teknisyen pozisyonları için 3 ve bilimsel programlar uzman yardımcısı pozisyonları için 27 personel alımı yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 36 Zabıta Memuru Alacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, beden eğitimi ve adalet bölümlerinden mezun olan 36 zabıta memuru alacak. Başvurular 28 Haziran 2024 tarihinde sona erecek.

Türkiye Sağlık Enstitüleri 30 Personel Alacak

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, koruma ve güvenlik görevlisi, hizmetli ve şoför pozisyonları için toplam 30 personel alımı yapacak.

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımı

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacak. Başvurular, sözlü sınav sonuçlarına göre değerlendirilecek ve adayların KPSS puanı 50 ve üzerinde olmalı. Sözlü sınavlar 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak.

Memur olmak isteyen vatandaşlar için bu büyük fırsatın detaylarına Resmi Gazete ve ilgili kurumların internet sitelerinden ulaşılabilir. Başvurular belirtilen tarihler arasında yapılmalıdır.

HABER MERKEZİ

Gündem Haberleri

Editör: Aybüke Ünal