Bartın, Batı Karadeniz ve ülke istihdamı ile ekonomisine katkı sunacak olan proje 16 Kasım’da hayata geçiyor. Hattat Holding’in enerji projeleri kapsamında Amasra Taşkömürünün çıkartılması projesinde üretim tarihi verildi. Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, proje hakkında açıklamalarda bulundu. 15 yılı aşkın süredir projenin devam ettiğini ve son aşamaya geldiğini belirten Hattat, 16 Kasım tarihinde üretime geçileceğini, üretimle birlikte yaklaşık 2 bin 500 işçinin çalıştırılacağını kaydetti.

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin ve Enerji Grubu Başkan Yardımcısı İlyas Börekçi ile birlikte Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’ı ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Mehmet Hattat, Vali Arslan’a devam eden madencilik yatırımları hakkında bilgiler verdi. Ziyaretin ardından Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, proje hakkında bilgiler verdi.

SANTRAL KURMA HAYALİMİZ, HEVESİMİZ YOK!

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, daha önce hedefleri arasında yer alan termik santralin artık gündemlerinde olmadığını belirtti. Hattat, “Ben söyleyeceklerimi genelde, aşağı yukarı 15-16 yıldır buradayız. Defalarca Türkiye Taş Kömürü(TTK) Kurumunun gerekli kamulaştırma, gerekli elektrik veremediğinden ve bunun gibi birçok soru uzatımları olduğundan defalarca bahsetmiştik. Eskiden bir plan projemiz vardı; Santral Projesi. O Santral Projesi, Bartın Platformu tarafından iptal ettirildi. Bende seçimlerden önce Cemal Akın Belediye Başkanı iken, böyle güreşçiler veya boksörler havlu atar ya “tebrik ederim” dedim, havluyu attım. “ Santral kurmaktan vazgeçtim ben.” dedim. Vazgeçirdiniz, daha doğrusu mahkemeler buna izin vermedi. Bütün planlar iptal edildi. Halende iptal safhasında. Santral kurma hayalimiz, hevesimiz yok. Zaten Dünya’da da santral kurulması falan yasakladığını da biliyorsunuz” dedi.

detail-photo-fancybox-1

BÜYÜK BİR KÖMÜR REZERVİ VAR!

“Burada en büyük hedefimiz kömür çıkarmak. Büyük bir kömür rezervi var. Allah büyük bir kömür rezervi vermiş Amasra’ya. Dolayısıyla bunu en iyi şekilde değerlendirmek lazım. Sayın Enerji Bakan’ımız bir rapor yaptırmıştı. Orada 700 milyon dolar yatırım yaptığımızı, yer altında 23 km metro tünellerinden, galerilerinden daha uzun daha geniş, havalandırmaya müsait bir galeri tünel yapmıştık. Dolayısıyla Norveç’ten birçok makine teçhizatı satın aldık. Özel bir gemiyle geldi. Aşağı yukarı 14 bin tonluk bir gemiyle geldi. Ayrıca gelenlerin haricinde yaklaşık620 konteyner dolusu da maden ekipman malzemesi gelmişti. Bu kömürü bir an evvel çıkarmak istiyoruz.”

“2 bin 500 işçi alınacak”

Zonguldak, Düzce, Bolu, Bartın, Karabük, Çankırı ve Kırıkkale'de hafta sonu hava durumu nasıl olacak? | Zonguldak Haber Zonguldak, Düzce, Bolu, Bartın, Karabük, Çankırı ve Kırıkkale'de hafta sonu hava durumu nasıl olacak? | Zonguldak Haber

“Kömürü çıkarmak için şu an da, eskiden bu işleri yapmaya çalışan Çinli grubu davet ettik. 130 kişi Çinli var. 400 veya 500 kişi de Türk işçi var. Ümidimiz bu Türk işçilerinin Çinliler tarafından eğitilerek 2 bin ile 2 bin 500 kişiye çıkartılması.  Bunları ümit ediyoruz. Şu an da Çinlilerle beraber Türk işçileriyle beraber devam ediyoruz. Türk işçilerini almaya Amasra, Bartın havalesinden personel işçi almaya devam ediyoruz.Mühendisler almaya devam ediyoruz.”

detail-photo-fancybox-2

Editör: İrem Karagöz