Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunuldu. 

Zonguldak İşkur duyurdu! 14 ilde 251 daimi personel alınacak! Başvurular başladı, işte şartlar... Zonguldak İşkur duyurdu! 14 ilde 251 daimi personel alınacak! Başvurular başladı, işte şartlar...

AK Parti milletvekillerinin imzasıyla sunulan teklifin içerisinde 39 madde yer alıyor.

Teklifte, Anayasa Mahkemesinin iptal kararı verdiği maddeler yeniden düzenlendi. Uzman ve başöğretmen olmak için uygulanan kariyer basamakları sınavı kaldırıldı. 

Bunun için eğitimi tamamlamak yeterli olacak. 

Kariyer Basamaklarında yazılı sınavın kaldırıldığını açıklayan AK Parti TBMM Grup Başkanı Vekili Abdullah Güler, "Uzman öğretmenlik en az 10 yıl öğretmenlik, başöğretmenlik için en az 10 yıl uzman öğretmen hizmetin gerçekleşmesi, kademede ilerleme durdurulması cezası bulunmaması, akademi tarafıdan belirlenen uzman baş öğretmen eğitim tamamlanması şartını getiriyoruz." açıklamasında bulundu.  

MİLLİ EĞİTİM AKADEMİSİ AÇILIYOR 
Teklife göre, Milli Eğitim Akademisi açılacak.  

Öğretmen adayları 4 dönem Akademi'de hazırlık eğitimi alacak. Eğitim fakültesi mezunları için ise bu süre 3 döneme düşecek. 

Abdullah Güler, "Nitelikli bir eğitim için nitelikli öğretmen yetirme modelinin kurulması zorunluluk haline gelmiştir." mesajını verdi.  
 
Akademiye giriş için KPSS puanına bakılacak. Eğitim sonunda başarılı olanlar sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilecek. 3 yıl sonra kadro verilecek. Öğretmen alımında akademi süreci 2025 yılında başlayacak. 

ÖĞRETMENE ŞİDDETTE CEZA ARTIYOR 
Öğretmenlere karşı şiddetin engellenmesi için yeni tedbirler de teklifte yer aldı. 

Güler, "Kasten yaralama fiili, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmama suçlarında öğretmene işlenen cezaları yarı oranda artırmayı öngörüyoruz. Hapis cezasının ertelenmesi hükümlerinin uygulanmaması teklifte yer almaktadır." bilgisini verdi.  
 
Teklifte veli izni dışında öğrencilerin görüntülerini sosyal medyada paylaşan öğretmelere kınama cezası verilmesi de var. 

Kaynak: HABER MERKEZİ