IMG_0163Avrupa Zonguldaklılar Derneği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla başarı ödülüne layık görülen doktorla ilgili "O Bizim Gururumuz" başlığıyla yapılan açıklama şu şekilde;

"O  BİZİM GURURUMUZ  ❗️

ZONGULDAK DEVREK ADATEPE KÖYÜNDEN ALMANYA 'DA BİR KANSER ARAŞTIRMALARINDA BAŞARI ODULUNE LAYIK GÖRÜLEN BİR TIP UZMANI

Görenler cep telefonlarına sarıldı! Görenler cep telefonlarına sarıldı!

Geçtiğimiz günlerde yine bir Doktor ailesinin ,Doktor kızı olan Ekena ile  dünya evine giren Dr.med.Emre Kocakavuk Avrupa Zonguldaklılar Derneği Kültür bölümlerinde öğrencimizdi ve aynı zamanda Üyemiz İş insanı derneğimizin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karakulak 'ın yakın akrabası Birol/Fatma  Kocakavuk'un oğludur.

Dr.med.Emre KOCAKAVUK, Walter Siegenthaler Gümüş Madalyasına layık görüldü. 

Kanser tedavilerinde hastaların direncinin moleküler mekanizmaları üzerine ,TIP alanında Kanserle mücadelede başarılı çalışmaları ve araştırmaları nedeniyle önemli buluşlar tesbit etmiştir.
Radyasyon tedavisi kanser hastalarının %50'sinden fazlasının tedavisinde kullanılmaktadır. Radyasyon tedavisi, DNA'ya [Genetik Doku Yapısı )zarar vererek kanser hücrelerinin çoğalma yeteneğini azaltır.

 Bununla birlikte bazen, kanser hücrelerinin küçük alt grupları tedaviden sağ kurtularak kanserin geri dönmesine de olanak tanır.

Bu tümörler maalesef ileri zamanlarda tedavi sürecinde ışın tedavisinde /radyasyon tedavisine dirençli olurlar. 

Şimdiye kadar, radyasyon tedavisinden sonra kanser hücrelerinin genomlarında /genetik yapılarında tam olarak ne olduğu hakkında çok az şey biliniyordu. 

Uluslararası bir araştırmacı grubuyla birlikte Dr.med.Emre Kocakavuk tam olarak bu bilgi açığını ele alıyor ve bu sonuçlara dayanarak açıklıkları tesbit ederek gelecekte kanser tedavisinin daha başarılı sonuçlara ulaşılmasına katkı sağlayan çalışmalarda etkili olmuştur.

Dr.med.Emre Kocakavuk bu alandaki çalışmalarını daha da geliştirmeyi umuyor.

Avrupa Zonguldaklılar Derneği camiası adına çalışmalarında başarıların devamını diliyoruz."

Editör: İrem Karagöz