Avcı, "Yapılan çalışmalar neticesinde 30 bin parsel tescil edilerek bu parsellere 54 bin hak sahibi belirlenmiştir. Taşınmazların hak sahiplerine satış işlemleri Milli Emlak Müdürlüğü’nce peyderpey yapılmaya devam etmektedir," dedi. Teknolojik gelişmelerle kadastral haritaların yenilendiğini ve hataların düzeltildiğini de vurguladı.

15 Bin Parselde Mülkiyet Sorunu Çözüldü

Avcı, hak sahiplerinin belirlenmesinde imar ve gecekondu mevzuatına aykırı yapılara uygulanacak bazı işlemler ve imar kanununun bir maddesinin değiştirilmesi hakkında kanun kapsamında verilen 'Tapu Tahsis Belgeleri'nin göz önünde bulundurulduğunu belirtti. 2017 yılında başlanan çalışmalarla yaklaşık 15 bin parsel üretilmiş ve bu parsellerle belirlenen hak sahiplerinin mülkiyet sorunu çözülmüştür. Taşınmazların hak sahiplerine satış işlemleri, Milli Emlak Müdürlüğü’nce devam etmektedir.

Kadastral Haritalar Yenilendi

2011 yılı sonrasında ilgili kanun gereği kadastro güncelleme çalışmaları yapılarak geçmişte yapılan hatalar giderilmiş, mevcut teknolojiye ve dünya standartlarına uygun olarak kadastral haritalar yenilenmiştir. Zonguldak’ta 700 bin adet parselin içinde çalışma ihtiyacı bulunan 170 bin parselde ölçü ve değerlendirmeler yapılmış, uydu ve hava fotoğraflarından da yararlanarak kadastro haritaları tekrar düzenlenmiştir. Bu sayede, parsellerin tamamına ait kadastro haritaları ve koordinatları güncel teknolojiye uygun hale getirilmiştir.

Hedef: Zonguldak'taki Mülkiyet Sorununu Tamamen Çözmek

Avcı, Zonguldak’ta kadastro çalışmalarının hemen hemen tamamlandığını ve kangren haline gelmiş mülkiyet sorununun büyük ölçüde giderildiğini belirtti. Hukuki nedenler ve geçmişten kaynaklı teknik sorunlar nedeniyle çalışmaları yapılamayan sahalarda çözüme yönelik çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiğini vurguladı. Avcı, "Ülkemiz genelinde sorunsuz illerden biriyiz," dedi.

Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri

Hizmet Amacı: Zonguldak'ın Sorunlarını Çözmek

"Gayemiz; Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Zonguldaklı hemşehrilerimizin sorunlarını çözüme kavuşturarak hizmet etmektir. Her şey Zonguldak için," diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bülten