"METTA"'dan "YOGA TRIUMPH" omurga koltukları: bilgisayar başında çalışırken sağlığa dikkat etmek ve üretkenliği artırmak için mükemmel seçim.

Real 4622E8D8 De73 498C B49F 2338Ca4357Ec

Teknolojinin gelişmesi her geçen gün daha fazla insanın bilgisayar başında vakit geçirmesine vesile oluyor. Ve elbette bu da insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiye neden oluyor; bilindiği gibi düşük fiziksel aktivite çeşitli sorunlara yol açabilir. Spor salonları ve fitness kulüplerini ziyaret etmek, hareket eksikliğini telafi etmek için her zaman yeterli olmaya bilir. Hareketsiz yaşam tarzının olumsuz etkilerini nasıl en aza indirebileceğimizi ve bu konuda hangi önlemlerin etkili olabileceğini konuşalım.

Hareketsiz yaşam tarzı sürdürenler risk altında

İstatistiklere göre insan uyanık olduğu zamanın %80'ini oturarak geçirir. Bunun nedeni oldukça basit: Modern dünyadaki çoğu meslek uzun süre oturmayı gerektiriyor ve aynı şey çoğu hobi için de söylenebilir. Sonuçta bilirsiniz günümüzün ana bilgi ve eğlence kaynağı bilgisayardır.

● dolaşım bozuklukları;

● bilişsel bozukluk (önceki noktanın bir sonucu olarak);

● kardiyovasküler hastalıklar;

● omurga sorunları;

● doğal fonksiyonların bozulmasıyla iç organların yer değiştirmesi;

● diyabet;

● kaygı, panikatak;

● depresyon.

Uzmanlara göre düzenli olsa bile sadece ara sıra yapılan fiziksel aktiviteyle durumu düzeltmek için yeterli değil. Sonuçta, hareket ettiğimizden çok daha uzun fazla oturuyoruz.

Kasım 2023'te New York Post, Güney Kaliforniya Üniversitesi ve Arizona Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırmalarından bahseden bir makale yayınladı. Günde on saatten fazla oturarak vakit geçiren kişilerin demans (erken bunama) riskinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı. Ek olarak, American College of Physicians'ın tıp dergisi Annals of Internal Medicine, hareketsiz yaşam tarzı ile erken ölüm riski arasında bir ilişki buldu.

Real E7985D26 719D 46Da B0C9 67D1262Cb894

Problemin bir çaresi var mı?

Peki zamanının çoğunu bilgisayar başında geçirenler ne yapmalı? Olumsuz etkilerden kaçınmak mümkün mü?

Otuz yıldan fazla deneyime sahip, kendi teşhis ve tedavi yöntemlerinin yaratıcısı olan osteopatik doktor Emil Schneider, çözümün insan vücudunun özellikleri dikkate alınarak tasarlanmış ergonomik ofis mobilyaları olduğundan emin.

Koltukta vücut doğal ve rahat bir pozisyon alır. Sonuç olarak:

● -omurga sürekli destek alır;

● - vücuttaki aşırı gerginlik giderilir;

● - intervertebral diskler ve iç organlar üzerindeki baskı azalır.

Kişi tüm gününü sandalyede geçirse bile etkisi devam edecektir. Ancak bunun için nasıl doğru oturulacağını biliyor olmanız gerek. Eğer kambur durmaya, uzanmaya veya bir tarafa eğilmeye alışkınsanız, koltuğun etkisi bir yere kadar olur. Bu, iç disiplin gerektirir. İşyerinin organizasyonuna da dikkat etmek gerekir: Monitör rahat bir seviyede olmalı, aydınlatma doğru şekilde kurulmalı, koltuk oturan kişiye göre ayarlanmalıdır. Ergonomi eğitimiyle tanınan Emil Schneider, öğrencilere doğru oturmayı, koltuğu ayarlamayı, aydınlatmayı doğru yerleştirmeyi ve rahat çalışmanın diğer inceliklerini öğretiyor.

Real 7832C319 1233 4Eab Bdae 34Dc9198C89C

Ofis koltuğu nasıl seçilir

İş gününün ardından yorgunluğu ve stresi azaltmaya yardımcı olacak mobilyaların nasıl seçileceğini öğrenmek için en büyük ergonomik koltuk üreticisi olan uluslararası "METTA innovative ergonomics" şirketinin resmi temsilcisi Otto Mayer'e başvurduk. Uzmana göre, yüksek kaliteli bir koltuk yaratmak için yalnızca tasarımcıların değil, aynı zamanda ortopedistler ve osteopatlar gibi insan fizyolojisini inceleyen uzmanların da katılımı gerekiyor. Ve bu tam olarak "METTA Innovative Ergonomics'in" ürünlerini geliştirmek için kullandığı yaklaşımdır. Şirketin koltukları vücudun kıvrımlarını mümkün olduğu kadar doğru takip ederek omurganın oturma sırasında doğru pozisyonunu almasını sağlıyor.

Bir ergonomik koltukta olması gerekenler: - insan vücudunu doğru pozisyonda destekleyen sırt ve oturma yerinin anatomik olarak doğru şekli; - bel desteği; - nefes alabilen ve çevre dostu döşeme malzemeleri; - vücuda ve çalışma şekline uygun bir sandalye seçebilme özelliği.

Böyle bir koltuk güvenlidir, yüksek kaliteli malzemelerden yapılmıştır ve sağlamdır. Malzemeler aşırı ısınmayı önlemelidir. Konforlu bir çalışma alanı üretkenliği artırır ve hayatı kolaylaştırır. Uluslararası "METTA innovative ergonomics" şirketinin yeni ürünü olan benzersiz "YOGA" omurga koltukları tüm bu niteliklere sahiptir.

Real 23D10F9B Cc5E 4C37 A23A 866Aeb91B7Bc

"YOGA" koltuklarını özel yapan nedir?

Omurga koltukları insan vücudu üzerinde uzun yıllar süren araştırmaların sonucunda doğan üründür. Ergonominin gelişiminde yeni bir aşama haline gelmişlerdir ve faaliyet türü ne olursa olsun maksimum konfor ve insan sağlığını korumak için tasarlanmıştır. Bu hedefe ulaşmak için yapay zekanın kullanılmasına karar verildi.

Yapay sinir ağı (ANN), tıptan edebiyata kadar çeşitli kaynaklardan gelen verileri analiz etti. Sonuç olarak yüksek uyum sağlama ve hareket özgürlüğü özelliğine sahip bir koltuk ortaya çıktı. Bunu sağlayan esnek bir omurgaya sahip dinamik bir sırt dayanağının kullanılması. Sinir ağı ayrıca bu koltuğa "YOGA" adını önerdi.

YOGA koltuğu aşağıdaki özelliklere sahiptir:

Görenlere pes dedirtti! Görenlere pes dedirtti!

➢ esnek omurgaya sahip dinamik sırtlık sayesinde maksimum uyum ve hareket özgürlüğü;

➢ yüksekliği, derinliği ve sertliği ayarlanabilir bel desteği;

➢ koltuk derinliği ayarlanabilir, böylece kullanıcı koltuk arkalığına daha yakın oturabilir;

 ➢ multiblock sinkro, en konforlu çalışma modunu kolayca ayarlamanıza olanak tanıyan bir salınım mekanizmasıdır. Kas gerginliğini hafifletmeye yardımcı olur ve dikkati dağıtmaz;

➢ kolçaklar sadece yükseklik olarak değil aynı zamanda birbirlerine ve sandalyenin gövdesine göre de ayarlanır;

➢ kafalık dinlenme dönemlerinde boynun rahatlamasına yardımcı olur.

Uluslararası "METTA innovative ergonomics" şirketinin ürettiği "YOGA" koltukları, insan vücudunun özellikleri dikkate alınarak oluşturulmuştur. Geniş ayar çeşitliliği nedeniyle her boy ve yapıdaki insanlar için uygundur

Omurga koltukları vücuda olumlu etki yapar ve hareket özgürlüğü sağlar. Herhangi bir poz alabilir, esneyebilir, eğilebilir ve dönebilirsiniz; bu, "YOGA" sandalyesinin dengesini hiçbir şekilde etkilemeyecektir.

Modern tasarım, yüksek kaliteli malzemeler ve İsviçre kalite sertifikaları - tüm bunlar bu çok kullanışlı koltuğu yalnızca ofis işleri için değil, aynı zamanda bilgisayarda geçirilen her zaman için de ideal bir seçim haline getiriyor.

Uluslararası "METTA innovative ergonomics" şirketinin ürünü, birçok açıdan daha avantajlı olduğu için oyun sandalyelerine mükemmel bir alternatif haline geldi.

Web sitesindeki konfigürasyon programında kendi koltuğunuzu tasarlayabilirsiniz: https://www.metta-germany.com.tr/constructor/

Editör: İrem Karagöz