2024-2025 KYK Yurt Sonuçları Açıklandı: Kayıt İşlemleri İçin Son Tarih 7 Eylül

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından 2024-2025 KYK yurt sonuçları açıklandı. Binlerce öğrenci, GSB'nin sonuç sayfasını merakla bekliyordu. KYK yurtları, eğitim hayatlarında rahat etmek ve ev arama derdinden kurtulmak isteyen öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak.

SGK’dan KPSS’siz Personel Alımı! Başvuru Süreci Başladı... SGK’dan KPSS’siz Personel Alımı! Başvuru Süreci Başladı...

Sonuçlar 5 Eylül’den İtibaren Erişime Açıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurt başvuru sonuçlarının 5 Eylül itibariyle erişime açıldığını duyurdu. Öğrenciler, e-Devlet üzerinden sonuçlarını sorgulayabilirler.

Yurt Kayıtları İçin Son Tarih: 7 Eylül

GSB yurt kayıt işlemleri 7 Eylül tarihinde sona erecek. Yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, kayıtlarını 7 Eylül saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden tamamlamaları gerekmektedir. Kayıt işlemlerinin tamamlanması için ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve e-Devlet üzerinden taahhütname onayının verilmesi gerekiyor.

Kayıtlar Nasıl Yapılacak?

YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıt işlemlerini belirtilen tarihlerde https://www.turkiye.gov.tr adresinden gerçekleştirebilecekler. Ayrıca, kazandıkları yurtta şahsen kayıt işlemlerini yapma imkânına da sahipler.

Başvuru Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

KYK yurt başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden öğrenilebilmektedir. Başvuru bilgilerini eksiksiz dolduran öğrenciler, sonuçlara kolaylıkla erişebilecekler.

KYK YURT SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Editör: İrem Karagöz