Başvurular Resmen Başladı

2024-2025 eğitim yılı için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, burs ve kredi başvurularının 8 Ekim itibarıyla başladığını duyurdu. Bu yıl ilk kez burs başvurusunda bulunacak olan üniversite öğrencileri, başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Başvuru Süreci ve Son Tarih

Elektrik ve doğalgaza 'Zam' açıklaması! Zam gelecek mi? Elektrik ve doğalgaza 'Zam' açıklaması! Zam gelecek mi?

KYK burs ve kredi başvuruları 13 Ekim saat 23.59’a kadar sürecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, başvuruların sadece e-Devlet sistemi üzerinden yapılabileceği belirtildi. Bakan Osman Aşkın Bak, başvuruların başladığını duyururken, "Tüm imkânlarımızla daima gençlerimizin yanında olacağız" dedi.

Başvuru Sonrası Yapılması Gerekenler

Başvuru sürecinin ardından, burs veya kredi kazanan öğrenciler sonuçlarını e-Devlet’te yer alan sonuç açıklama sayfasından öğrenebilecekler. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin, belirtilen tarihlerde taahhütname onayı yapmaları gerekiyor. Bu onayı yapmayan öğrencilere ödeme yapılmayacağı vurgulandı. Yurtdışında eğitim gören öğrenciler içinse kefaletname işlemleri tamamlanmadıkça ödemelerin gerçekleştirilmeyeceği belirtildi.

Öncelikli Burs Alacak Öğrenciler

Bazı öğrencilere öncelik tanınacak. Şehit ve gazi çocukları, %40 ve üzerinde engelli raporu olan öğrenciler, anne ve babası vefat etmiş olanlar, yetiştirme yurtlarında kalanlar ve amatör milli sporcular, öncelikli burs hakkına sahip olacaklar.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

KYK burs ve kredi başvuruları, her yıl olduğu gibi bu yıl da yazılı ve görsel basın aracılığıyla duyurulan tarihlerde e-Devlet üzerinden alınacak. e-Devlet şifresi olmayan öğrenciler PTT şubelerinden şifre alarak veya diğer giriş yöntemlerini kullanarak başvuru yapabilecekler.

Başvurular için Son Gün 13 Ekim! Başvuruların son tarihi olan 13 Ekim'e kadar öğrencilerin gerekli işlemleri tamamlamaları gerekiyor.

Editör: İrem Karagöz