Erdemir Genel Müdürü'nden Özel Endüstri Bölgesi sorusuna ilginç cevap! Erdemir Genel Müdürü'nden Özel Endüstri Bölgesi sorusuna ilginç cevap!

Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı iş insanı Alaattin Kurnaz, defalarca yapılan girişimlere rağmen Rödevans sorunlarının hala çözülmediğini ve ayakta durmanın imkânsız hale geldiğini ifade ederek ayakta kalabilmeleri için Devletimizin bu sıkıntıyı bir an önce çözüme kavuşturması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi.

“Bizler TTK’nın atıl kalmış yerlerinde üretim yapan firmalarız. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) iyi damarları alarak atıl olan yerlerde bizler çalışıyoruz. Hal böyle iken destek vermeleri gerekirken yüksek rödevans üzerinden ücret ödüyoruz. Bu yüzden ayakta kalmamız mümkün değil. Rödevans sorununun çözümü için çok sayda toplantılar yaptık. Sıkıntılarımızı ilgili bakanımıza kadar ilettik ama henüz sonuç alamadık. Enerji Bakanımız Fatih Dönmez Zonguldak’a geldiğinde orada bakan yardımcımız, Valimiz ve milletvekillerimizde vardı. Konuyu bakanımıza tekrar arz ettik. “Bu maliyetlerle ayakta kalmamız mümkün değil” dedik. Fakat bir türlü sonuç alamıyoruz.” 

Fotoğrafı konuşturduğumuzda, Sayın Kurnaz’ın sahip olduğu maden şirketi ve diğer rödevans sahiplerinin içinde bulundukları bu önemli sorunun artık kesin olarak çözüme kavuşması gerektiğini buradan bir kere daha yetkililere hatırlatıyoruz. Çünkü Rödevans sahasında çalışan binlerce maden işçisi geçimlerini bu ocaklardan sağladığı gibi üretime de büyük oranda katkı sağlıyor. Bu sorun olmaktan çıkarılmalıdır. Haber-Yorum: Mustafa Emen.

Editör: İrem Karagöz