KPSS Önlisans Puanlarıyla Hangi Kadrolara Başvuru Yapılabilir?

Kamuda memur olmayı hedefleyen adaylar için 2024 KPSS önlisans taban puanları merak konusu oldu. 1 Eylül'de gerçekleşen sınavların ardından, ÖSYM tarafından açıklanacak olan taban puanlar, adayların başvuru yapabilecekleri kadrolar için belirleyici olacak. Adaylar düz memur, sağlık teknikeri, bilgisayar işletmeni, tekniker, hizmetli, güvenlik görevlisi, destek personeli gibi çeşitli pozisyonlara başvurabilecek.

KPSS Önlisans Taban Puanları Açıklandı mı?

Şu an için 2024 KPSS önlisans taban puanları henüz açıklanmadı. Ancak geçtiğimiz yıllarda ÖSYM'nin yaptığı yerleştirmelerde, kadro ve şehirlere göre puanlar farklılık gösterdi. KPSS'de alınan 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanlarla hangi kadrolara yerleşilebileceği, yapılacak tercih kılavuzuyla netleşecek.

KPSS Puanları Kaç Yıl Geçerli?

KPSS sınav sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl boyunca geçerli oluyor. 2024 yılında yapılan sınav sonuçları, yeni bir sınav yapılana kadar geçerliliğini koruyacak. 2022'deki KPSS sonuçları ise 2024 sonuçları açıklandığında sona erecek.

B Grubu Kadrolar Nedir?

Kamu kurumlarına atamalarda A Grubu ve B Grubu kadrolar olarak ikiye ayrılan pozisyonlar, farklı şartlarla adayları kabul ediyor. B Grubu Kadrolar, genel ve katma bütçeli kurumlar ile belediyelerde yer alan, kamu hizmetine ilk defa atama yapılacak pozisyonları içeriyor. Adaylar, mezuniyet durumları ve aldıkları puanlara göre bu kadrolara yerleştirilecek.

Yerleştirme İşlemleri Nasıl Yapılacak?

Adaylar, ÖSYM tarafından belirlenen tercih kılavuzuna göre tercih yapacak. Puan, tercih ve kadro sayısı göz önünde bulundurularak yerleştirme işlemleri yapılacak. Aynı puanı alan adaylar arasında ise diploma tarihi ve yaş kriterleri belirleyici olacak. Yerleştirilen adaylar, doğrudan atanmaya hak kazanacak ancak gerekli belgeleri zamanında teslim etmeyenlerin atamaları iptal edilecek.

Yatırımcılara sevindirici haber... Altını tutabilene aşk olsun! Yatırımcılara sevindirici haber... Altını tutabilene aşk olsun!

Editör: İrem Karagöz