Kent lokantası şüphesiz Zonguldak için çok önemli bir hizmet. Tahsin Erdem'i nadiren takdir ettiğim konulardan bir tanesi.

Ankara, İstanbul ve Zonguldak Belediyelerinin kaynakları aynı değil. Arada büyük farklılıklar var. Doğru bir kıyas değil. Bu farklılıklara rağmen İstanbul'da ilk etapta sadece 3 saatliğine açılan kent lokantaları olmuş sonradan sonradan kapsamlı hizmet vermeye başlamış. 

Bu hizmeti vermekten ziyade sürdürülebilirliğini artırarak sağlamak önemli bu da kısa vadede konuşulacak işler değil.

Her şeyi zaman gösterecek.

Konumuza dönecek olursak.

Kent lokantası çok önemli hizmet ama yanlış yere kuruldu.

Yeri değişeceği söylenen kent lokantasının yeni adresinin ise BKM’deki emekli konağı olacağı söyleniyor. 

Hem emeklilere yakın hem yağışlardan etkilenmez hem olumsuz hava koşulları nedeniyle kapanmak zorunda kalmaz hemde maddi hasara sebebiyet vermez.

Kısacası taşınması halinde en uygun yer BKM olur ve geriye sadece sürdürülebilirlik kalır. 

BAŞKAN ELMAS PARK'I DEĞERLENDİRMELİ
Ne umutlarla açılmıştı değil mi? Home ofisler, çalışma alanları, daireler falan. Vatandaş işi olsa içim acımaz da, belediye tarafından yapılmış olması canımı yakıyor. Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem muhasebeci adam. Nereden ne kadar kaynak geleceğini iyi bilir. Maddi kazancın yanı sıra siyasi kazanç da getirir. Çünkü halk da umudu kesmiş. Aylardır suskunluğunu koruyan Elmas Park'ı hareketlendirirse AK Parti'ye karşı "Siz yaptınız biz başardık" deme fırsatı eline geçer. Bir taşla iki kuş. Bence bu fırsatı değerlendirmeli.