Tasarruf tedbirleri nedeniyle Türkcell Süper Lig'de mücadele eden temsilcimiz Kdz.Ereğli Belediyespor Kadın Futbol Takımı'nın kadrosu oluşturulamadı. Buna karşın profesyonel kadın takımına sponsor ya da Başkanlık için talip çıkar düşüncesi ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'ye katılım bedeli yatırılmış ve fikstüre giren takımlar arasında yer almıştı. Ancak beklenildiği gibi olmadı.

Eflatun-Beyazlılar, önce ilk hafta  iç sahadaki Trabzonspor maçına çıkmayarak 3-0 mağlup ilan edildi ve 3 puan silme cezasının yanı sıra Trabzonspor'un yaklaşık 500 bin TL tutarındaki deplasman masraflarını da ödemek durumunda kaldı.

Kdz.Ereğli Belediyespor, ilk maçta olduğu gibi ligin ikinci haftasında da Hakkari deplasmanına gitmeyince bugün TFF kararı ile, Kadın Futbol Süper Ligi Statüsü madde 3/6 gereğince 3-0 hükmen mağlubiyet cezası ile birlikte ligden çıkartıldı. Böylelikle Eflatun-Beyazlılar, tarihinde ilk kez küme düşmüş oldu.

İşte Zonguldak Kömürspor’un yeni takım otobüsü! İşte Zonguldak Kömürspor’un yeni takım otobüsü!

Öte yandan, Eflatun-Beyazlılar, Trabzonspor'a ödeyeceği 500 bin TL'nin yanı sıra TFF'ye de 200 bin TL'lik ödeme yapacak. Böylece toplam da 700 bin TL para ceza ödemiş olacak.

Muhabir: Emre Sezer Sürücü