Zonguldak’ın merkez ilçeye bağlı Birlik Mahallesi’ne, çelikten uzay kafes tekniğiyle yapılan yayaların kullanacağı modern köprünün çelik konstrüksiyonunun montajı yapıldı.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Birlik Mahallesi Değirmen Sokak’ta dayanıksız olduğundan dolayı tehlike arz ettiğinden yıkılan yaya köprüsünün yerine kısa zamanda çelikten uzay kafes tekniğiyle yapılan yayaların kullanacağı 22.50 metre uzunluğunda ve 3.40 metre genişliğinde betonarme ayaklı modern köprünün hizmete sokulması için vinç kullanılarak bugün (19 Ekim 2024 Perşembe) titizlikle başlanılan çalışmalar kapsamında köprünün çelik konstrüksiyonunun montajı yapıldı.

Whatsapp Image 2024 09 19 At 20.27.20

Yarın korkuluklar montajlanacak
2 milyon 500 bin liraya mal olan ve şantiyeden vinçle getirilen 2 modüler parçadan oluşan köprünün bugün çelik konstrüksiyonu yerleştirildi, yarın ise korkulukları ile eksik sacların montajının yapılacağı öğrenildi.

25 Eylül Çarşamba günü yayaların hizmetine sunulacak 
Nüfus yoğunluğu fazla olan Birlik, Çaydamar ve Karaelmas mahallelerinde ikamet edenlerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın faydalanacağı, taşkın suyun akışını da geçirebilecek şekilde projelendirilen yeni köprünün, muhtemelen 25 Eylül 2024 Çarşamba günü yayaların hizmetine sunulacağı öğrenildi.

Üniversite caddesinde korkutan yangın! Yaralılar var Üniversite caddesinde korkutan yangın! Yaralılar var

AFAD Yaya Köprüsü olarak isimlendirildi 
Bu arada uzay kafes tekniğiyle yapılan köprünün, AFAD Yaya Köprüsü olarak isimlendirildiği belirtildi. 

Milletvekili Avcı, köprünün imalatını adım adım takip etmişti
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen emeğin başkenti Kömür kent Zonguldak’ın Milletvekili Muammer Avcı, imalatını adım adım takip ettiği montajı bugün yapılan köprünün çalışmalarını yerinde inceleyerek Gökalp Proje Müşavirlik A.Ş. İnşaat Yüksek Mühendisi Sercem Taner’den bilgiler almıştı.

Uzay kafes sistemi nedir?
Uzay kafes strüktürlerle normal olarak statik ve konstrüktif zorlamalara gidilmeksizin, yapısal oluşumunun verdiği olanaklarla büyük açıklıklı yapıların örtülmeleri konusu çözümlenmektedir. Uzay kafes sistemleri, gerekli tasarım ve mühendislik hesapları yapıldığında her yükü taşıyabilir.

Whatsapp Image 2024 09 19 At 20.27.20 (1)

Muhabir: Orhan Akyüz