Bir aracı kurum, Kardemir için hedef fiyatını aşağı çekerken, yatırımcılara yönelik yeni beklentiler açıklandı.

Kayak merkezi yeni sezona hazırlanıyor! Kayak merkezi yeni sezona hazırlanıyor!

Beklentilerin Altında Kalan 2Ç24 Sonuçları

Kardemir, 2024 yılı 2. çeyrek sonuçlarında 11.065 milyon TL gelir açıklayarak, piyasanın 13.014 milyon TL olan beklentisinin altında kaldı. Şirket, 520 milyon TL FAVÖK ve 927 milyon TL net zarar bildirdi. Bu sonuçlar, Kardemir’in bilançosunun beklentilerin gerisinde kaldığını gösterdi.

Deniz Yatırım "Hedef Fiyat Düşürüldü"

Deniz Yatırım analistleri, Kardemir’in bilançosuna olumsuz bir perspektifle yaklaşırken, enflasyon muhasebesi nedeniyle finansallarda 114 milyon TL’lik parasal kazanç/kayıp kaleminde olumlu bir etki olduğunu belirtti. Analistler, Kardemir’in operasyonel karlılığındaki daralma ve net zararın devam etmesi nedeniyle hisselerin performansı üzerinde olumsuz bir etki beklediklerini ifade ettiler. Ayrıca, piyasa beklentilerinin sınırlı sayıda kurum tahminine dayandığını ve bu durumun yatırımcılarda yanlış beklenti yaratabileceğini vurguladılar. Deniz Yatırım, Kardemir için 12 aylık hedef fiyatını 42 TL’den 38 TL’ye düşürdü, ancak “AL” tavsiyesini korudu.

Vakıf Yatırım "Hisseler Negatif Ayrışıyor"

Vakıf Yatırım analistleri ise Kardemir hisselerinin son üç ayda endeksten %7, son bir ayda ise %8,8 oranında negatif ayrıştığını belirtti. Şirketin operasyonel zayıflığı ve net zarar açıklamasının piyasa tarafından olumsuz karşılanacağını öngören analistler, hedef fiyat ve tavsiyelerini koruduklarını açıkladılar. Vakıf Yatırım, Kardemir için 45 TL hedef fiyat belirlerken, uzun vadede “AL” ve kısa vadede “Endekse Paralel Getiri” tavsiyesini sürdürdü.

Kaynak: Paratic Haber