Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Karadeniz Ereğli ilçesindeki Göztepe Mevkii'nde yapılacak imar planı değişikliklerinin askıya çıkarıldığını duyurdu.

İtirazlar Değerlendirildi

Zonguldak İli, Karadeniz Ereğli ilçesi, Göztepe Mevkii'nde bulunan Nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı için hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı, yapılan itirazlar doğrultusunda revize edildi. Bakanlık, 17 Temmuz 2024 tarihinde bu itirazları değerlendirerek, değişiklik yapılmasını uygun buldu.

Yeni Plan 30 Gün Askıda

Revize edilen imar planı değişiklikleri, 7 Ağustos 2024 tarihinden itibaren 30 gün süreyle askıya çıkarıldı. Plan değişikliği ve plan açıklama raporu, Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Hizmet Binası'nın zemin katındaki ilan panosunda ve müdürlüğün web sitesinde (https://zonguldak.csb.gov.tr/) ilan edilecek.

Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri

İtiraz Süreci

Vatandaşlar, 30 günlük askı süresi içinde plan değişikliklerine ilişkin itirazlarını Zonguldak Valiliği'ne (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) yapabilecekler. İtiraz süresi 5 Eylül 2024 tarihinde sona erecek.

Plan değişiklikleri, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'nin 33. maddesi gereğince duyuruldu ve kesinleşen kısımlar yürürlüğe girdi.

Kaynak: BÜLTEN