Zonguldak, Bartın ve Karabük'e var, Şanlıurfa'ya yok! Zonguldak, Bartın ve Karabük'e var, Şanlıurfa'ya yok!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ’ye yönelik 21 ilde düzenlenen “Kıskaç-24operasyonlarının son dört gündür sürdüğünü ve bu operasyonlarda 55 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Operasyonun Ayrıntıları

Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar, İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlükleri tarafından yürütüldü. Operasyonlar Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çorum, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kütahya, Ordu, Manisa, Mersin, Rize, Samsun, Siirt, Tekirdağ ve Yalova'da gerçekleştirildi.

Yakalanan Şüphelilerin Profili

Operasyonlar sonucunda yakalanan 55 şüphelinin, FETÖ’nün sözde “Askeri Mahrem Yapılanması ve Emniyet Yapılanması” içerisinde aktif olarak yer aldıkları belirlendi. Şüphelilerin ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgüt içinde sorumlu kişilerle irtibatlı oldukları ve ifade ile teşhislerde adlarının geçtiği tespit edildi. Ayrıca, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kayıtlarının bulunduğu da ortaya çıktı.

Karabük Haberleri

Editör: Aybüke Ünal