Zonguldak'ın Kalbinde Yıkılan Hatıralar... Ahşap Evden Beton Bankaya Uzanan Hikâye... Zonguldak'ın Kalbinde Yıkılan Hatıralar... Ahşap Evden Beton Bankaya Uzanan Hikâye...
Kaçan balık büyük oldu kaçamayan “İstihdam” olsun!  
  • Filyos doğalgaz inşaatında çalışan yaklaşık 7 bin 500 işçinin çoğu Çaycuma ve Bartın bölgesinden alınırken asıl işsizliğin olduğu Zonguldak merkez ve Kozlu’dan istihdam yok denilecek kadar az. Firmaların mesafe nedeniyle Bartın’dan ve Çaycuma çevresinden istihdam sağlarken konaklamayı da bu bölgede yapıyor.
  • Zonguldak Platformunun topladığı 40 bin imzayla gündeme gelip başlayan, yönetim kurulu üyesiyken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Ak Parti İl Başkanı Muammer Avcı vesilesiyle hızlandırılan Zonguldak-Filyos karayolu ve tünel inşaatının bir an önce bitirilmesinin önemi her geçen gün daha çok hissediliyor.
  • İl yönetim kurulu üyesiyken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesiyle Zonguldak-Kilimli tünellerinin kavşaklarının yapım ihalesini bir gecede halleden Muammer Avcı, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı olduktan sonra da Kilimli-Filyos yolu ve tünellerinin ihalesinin olmasına vesile oldu. Başkan Avcı, çalışmaları sıkı takip ederek de süreci hızlandırıp bölgedeki istihdamdan Zonguldak merkez ve Kozlu ilçelerinin de yararlanmasını sağlamaya çalışıyor.
  Zonguldak-Filyos yolunun hiç ağızlara alınmadığı yıllar öncesinde Bartın’dan Filyos’a orman içinden yol yapımına başlanmıştı. Bartın şimdi bu vizyonunun kaymağını Filyos bölgesinde çalışan işçileri ve beyaz yakalılar başta olmak üzere binlerce kişinin konaklamasıyla yerken Zonguldak merkez kaçan büyük balığa yanıyor!   TEK UMUT, İNŞAAT BİTTİKTEN SONRA ALINACAK ELEMANLAR Zonguldak merkez ve Kozlu insanının tek umudu Filyos doğalgazının karada işlemeye başlamasıyla ve Filyos Projesindeki firmaların hayata geçmesiyle çalışabilecek işçilerde… Zonguldak – Filyos yolu ve tünellerinin bitmesiyle 45 dakikalık yol 15 dakikaya inerek asıl işsizliğin olduğu Zonguldak ve Kozlu’dan istihdam sağlanması umut ediliyor. MİLLETVEKİLLERİNİN İHMALİNİ BAŞKAN AVCI KAPATIYOR! Devletin valileri, STK’lar açık açık Zonguldak – Filyos yolunun, önceleri Filyos Projesine sonrasında da gaz bulununca da Filyos gaz sahasındaki alana ulaşmada önemini belirtirken Zonguldak eski ve mevcut Milletvekilleri 4 maymunu oynamıştı. Filyos Projesinin önemini dile getirmenin ötesinde icraata geçmeyen hatta Zonguldak-Filyos yolunun yapılması için mücadele edip 40 bin imza toplayan Zonguldak Platformuna engel olmaya çalışan siyasetçiler büyük balık olan 7 bin 500 istihdamın Bartın’a kaçmasına vesile oldu. İl yönetim kurulu üyesiyken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesiyle Zonguldak-Kilimli tünellerinin kavşaklarının yapım ihalesini bir gecede halleden Muammer Avcı, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı olduktan sonra da Kilimli-Filyos yolu ve tünellerinin ihalesinin olmasına vesile oldu. Başkan Avcı, çalışmaları sıkı takip ederek de süreci hızlandırıp bölgedeki istihdamdan Zonguldak merkez ve Kozlu ilçelerinin de yararlanmasını sağlamaya çalışıyor.

Editör: TE Bilisim