Oyuncak Müzesi'nin koordine ettiği etkinlik, iki gün süren kazı, sanat ve tanıtım atölyeleriyle katılımcılardan büyük beğeni topladı.

I M G 5820

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Kdz. Ereğli’nin En Erken Yerleşim Yerini İnceliyorum” etkinliği, Zonguldak Kömür Jeoparkı’nın G-28 nolu Jeositi olarak bilinen ve Ereğli’nin en eski yerleşim alanı olan İnönü Mağarası'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe katılanlar, İnönü Mağarası’nı ziyaret etmenin yanı sıra çeşitli atölyelere katılarak unutulmaz bir deneyim yaşadılar.

İşgale kim dur diyecek! İşgale kim dur diyecek!

I M G 5821-1

Anne-Çocuk Kazı Atölyesi Büyük İlgi Gördü

Etkinliğin ilk gününde düzenlenen Anne-Çocuk kazı atölyesi, çocukların kazı tekniklerini öğrenmeleri ve kazı sırasında gerçekleştirilen aşamaları deneyimlemeleri için harika bir fırsat sundu. Aynı zamanda, aileler de mağara motiflerinden ilham alarak sanat çalışmaları gerçekleştirdiler. Tahta baskı çalışması ile renkli görüntüler oluştu.

İnönü Mağarası'nın Tarihi Anlatıldı

İkinci gün gerçekleştirilen kazı tanıtım atölyesi, katılımcılara İnönü Mağarası’nın tarihi ve kazı çalışmaları hakkında kapsamlı bilgiler sunma fırsatı verdi. Mağara kazısı bilimsel danışmanı Doç. Dr. Hamza Ekmen, mağaranın keşfi ve kullanım tarihçesi hakkında detaylı bir sunum yaptı. Katılımcılar, mağaradaki kazı çalışmalarını aşama aşama izleme imkanı buldular.

Drama Etkinliği ve Sertifika Töreni

Tanıtım atölyesinin sonunda düzenlenen drama etkinliğinde, katılımcılar akılda kalan mağara sembollerini ve kalıntıları donuk imge yöntemiyle canlandırdılar. Etkinlik, katılımcılara anı sertifikalarının teslim edilmesiyle son buldu.

Kdz. Ereğli Belediyesi Başkan Danışmanı Melih Can Tanrıkulu, etkinliğin başarısına katkıda bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Zonguldak Kömür Jeoparkı, kazı ekibi ve sanat öğretmenlerine teşekkürlerini sundu.

Ereğli Haberleri

Kaynak: Haber merkezi