Ttk'dan nefes alabilir ihale! Ttk'dan nefes alabilir ihale!

CHP Zonguldak İl Kadın Kolları,  Pazar günü madenci anıtından başlayarak kadın cinayetlerine dikkat çekmek için "Kaybettiklerimiz için pedal çeviriyoruz" etkinliği düzenledi.

Madenci anıtından başlayan bisiklet turu, Valilik önünden geri dönüş yapılarak başlangıç noktasında sona erdi.

Zonguldak’ta Kadına Yönelik Şiddet Alarm Veriyor: "Artık Susmayacağız!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Pulat, kadınlara yönelik şiddetin yalnızca bireysel bir sorun değil, derin bir toplumsal yara olduğunu vurguladı. Pulat, “Kadına şiddet, insan hakları ihlalidir ve her gün en az 3 kadının hayatını kaybetmesi kabul edilemez!” dedi.

Kadın cinayetlerinin Türkiye’de katliam boyutuna ulaştığını ifade eden Pulat, “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek ve yasanın yetersiz uygulanması kadınlarımızın canıyla ödeniyor. Her ihmal, bir can alıyor!” diye konuştu.

Toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çeken Pulat, "Kadınlar yalnız değil, sesimizi yükselterek birlikte mücadele edeceğiz" diyerek herkesi şiddete karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Kadına yönelik şiddeti durdurmak, toplumsal bir sorumluluk olarak öne çıkarken, Pulat, “Artık sessiz kalmak, şiddeti onaylamak demektir. Bu mücadelede herkesin sorumluluğu var!” dedi.

Zonguldak’ta kadınların sesi olmaya kararlı olan CHP, toplumda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Muhabir: Emre Can Bayram