Merih Demiral’ın Bozkurt Selamı Veren Heykeli Bolu’da Dikildi: Ünlü Futbolcudan Teşekkür Mesajı

Bolu, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük dahil 16 il için kritik uyarı! Bolu, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük dahil 16 il için kritik uyarı!

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın yıldız oyuncusu Merih Demiral, 2024 Avrupa Şampiyonası’nda Avusturya’ya karşı alınan 2-1’lik galibiyetin ardından attığı gol sonrası tribünlere Bozkurt selamı vermişti. Bu selam nedeniyle UEFA tarafından 2 maç ceza alan Demiral’a destek, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan geldi. Başkan Özcan, Demiral’ın Bozkurt selamı verdiği bir heykeli Bolu’da dikeceğini açıklamış ve bu sözünü tuttu.

I M G 8124

Heykel, Karaçayır Mahallesi’ndeki yeni kavşakta düzenlenen törenle açıldı. Ünlü futbolcunun Bozkurt selamı verdiği anı ölümsüzleştiren heykel, Bolu halkı tarafından büyük ilgi gördü.

Demiral’dan onur dolu teşekkür

Merih Demiral, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kıymetli Bolu halkı ve Sayın Başkanım Tanju Özcan, kalbi ay yıldız için atan vatandaşlarımızın bir temsili olan heykel benim için hem büyük bir onur hem de güzel ülkemin bir parçası olmanın verdiği gururun en somut ifadesidir. Yansıttığı Türklük değerlerinin sonsuza kadar yaşaması umuduyla. Teşekkürlerimle” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA