Zonguldak- Karabük karayolunda kaza! 6 yaralı var... Zonguldak- Karabük karayolunda kaza! 6 yaralı var...

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde 8 yıldır esnaflık yapan Ela Demircioğlu, piyasada düşük fiyatlarla satılan peynirlerin süt tozundan yapılma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekti. Peynir alırken tüketicilerin kaliteye önem vermesi gerektiğini belirten Demircioğlu, ucuz peynirlerin genellikle süt tozundan üretildiğini ve bu nedenle fiyatlarının daha düşük olduğunu ifade etti.

“1 Kilogram Peynir İçin 10-13 Kilogram Süt Gerekir”

Peynirin yapım sürecine dair bilgi veren Demircioğlu, “1 kilogram peynir üretimi için en az 10 ila 13 kilogram süt gerekiyor. Ucuz peynirlerin düşük maliyetli olması, genellikle süt tozu kullanılmasından kaynaklanıyor. Bu nedenle tüketicilerin tadına ve kokusuna dikkat etmeleri önemli” dedi.

Güvenilir Yerlerden Alınmalı

Demircioğlu, peynir alırken mutlaka güvenilir yerlerin tercih edilmesi, ürünlerin son kullanma tarihinin kontrol edilmesi ve doğru paketlenmiş olmalarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, etiket fiyatlarının güncel olmasının önemine de dikkat çekti.

Tüketicilere uyarılarda bulunan Demircioğlu, peynirin raflarda sararma, tatta acılık veya kokuda ağırlık varsa bu ürünlerin tercih edilmemesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: İHA