24 Ağustos 2004 tarihinde hayata gözlerini yuman Atasoy, Türkiye'nin siyasi tarihinde önemli görevlerde bulunmuştu.

Veysel Atasoy Kimdir?

1947 yılında Zonguldak'ta doğan Veysel Atasoy, Kabataş Erkek Lisesi'ni tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1971 yılında mezun oldu. Kariyerine çeşitli devlet kuruluşlarında kaymakamlık ve idarecilik yaparak başlayan Atasoy, Devlet Personel Dairesi ve Devlet Planlama Teşkilatı'nda genel sekreterlik görevlerinde bulundu.

ANAP Kuruculuğundan Devlet Bakanlığına

Bu çile ne zaman bitecek? Bu çile ne zaman bitecek?

Anavatan Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer alan Veysel Atasoy, parti içinde genel başkan yardımcılığı yaptı. 17., 18., 20., ve 21. dönemlerde Zonguldak milletvekilliği, 19. dönemde ise Antalya milletvekilliği görevlerini üstlendi. Ulaştırma Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Devlet Bakanlığı gibi kritik görevlerde bulundu. 1991 yılında ANAP'tan istifa ederek Doğru Yol Partisi'nden milletvekili seçilen Atasoy, bu dönemde Enerji Bakanlığı yaptıktan sonra 1995'te tekrar ANAP'a geri döndü.

Veysel Atasoy'un Vefatı

Akciğerinde oluşan rahatsızlığın tedavi edilememesi nedeniyle 2004 yılında vefat eden Veysel Atasoy, ünlü yapımcı Osman Yağmurdereli'nin kayınbiraderi olup, evli ve iki çocuk babasıydı. Siyasi hayatı boyunca birçok önemli görevde bulunmuş olan Atasoy, Türk siyasetinde derin izler bıraktı.

Zonguldak haberleri

Kaynak: Haber merkezi