Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Zonguldak’ın tanınmış köklü esnaflarından İbrahim Başçı, kentte acilen otoparklar ve yeni yollar için “acilen planlama” yapılması gerektiğine dikkati çekti.

“Kentimizde acilen otoparklar ve yeni yollar oluşturmak için şimdiden planlama işine girişilmelidir”

Emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın şehir merkezindeki tanınmış köklü esnaflarından İbrahim Başçı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:
“Zonguldak’ta, trafikteki toplam araç sayısının 188 bin 101 adet olduğu açıklandı. Bundan yaklaşık 30 yıl önce idi… 
Kömür kentin çok disiplinli fevkalade beyefendi kişiliği olan son derece ve daima şık giyinen bir emniyet müdürü, o tarihte basına verdiği bir demeçte, Zonguldak’ın fiziki yol yapısının ancak 3 bin araçlık bir kapasiteye sahip olduğunu ve o dönemde yaklaşık 30 bin olan araç sayısı nedeniyle trafikte zorluklar yaşandığını açıklamıştı.
Nereden nereye… Sorunun kalıcı devam etmekte olduğu, hepimizin ve dahi yetkililerin malumu… Kentimize acilen otoparklar ve yeni yollar oluşturmak ve imal etmek için acilen şimdiden planlama işine girişilmelidir. 

‘Yüklüce alınan otopark paylarının, sadece otopark yapımında kullanımı yasal olarak zorunlu hale getirilmelidir’

İnşaat ve bina sahiplerinden alınan yüklüce otopark payının, sadece otopark yapımında kullanımı yasal olarak zorunlu hale getirilmelidir. 

‘Gelecekteki trafik problemi, hızla artan motosiklet sayısıdır’

Yakın gelecekte çok büyük trafik problemi, hızla artan ve kuralsız seyreden motosiklet sayısıdır. 

‘Trafik araçlarından alınan vergiler, devlet için büyük gelir yekunu teşkil etmektedir’

Trafik araçlarından alınan vergiler devlet için  büyük bir gelir yekunu teşkil etmektedir . Amma velakin kömür kentin sağlıklı bir trafik akışına sahip olması da acilen gereklidir.”

İyi Parti’de büyük deprem! Başkan Gülay ve yönetim kurulu üyeleri… İyi Parti’de büyük deprem! Başkan Gülay ve yönetim kurulu üyeleri…


Whatsapp Image 2024 09 23 At 14.15.30

Muhabir: Orhan Akyüz