MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Gündüz Torlak oldu! MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Gündüz Torlak oldu!

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; kurumun Maden Makinaları Fabrika İşletme Müdürlüğü’nün (MMFİM) ihtiyacı olarak dökümhane dereceleri temin edilmesine yönelik ihale yapılacak.

“100 TAKIM”

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Kurumumuz MMFİM’nin ihtiyacı 7 kalem olmak üzere toplamda 100 takım dökümhane dereceleri satın alınacaktır. 
Dereceler en az 6 mm’lik çelik sacdan 4 ayrı parçanın kaynak yapılarak birleştirilmesiyle imal edilecektir.
Derece kaldırma kolları  dereceye kaynak yapılacak, ayrıca yan kancalama demirleri de kaynak yapılacaktır.
Kaynak yapılacak yerler sürekli ve çepeçevre bir kaynakla kaynatılacak ve kaynak boşluğu ihtiva etmeyecektir. Kaynak sonrası cüruflar temizlenecektir. Kaynaklı bağlantılarda TSE Uygunluk Belgeli ve imal edilecek malzemeye uygun kaynak elektrodu kullanılacaktır. Kaynak dikiş kalınlıkları standartlara uygun olacaktır.
Kontrol, muayene ve kabul, TTK Makine ve İkmal Dairesi Başkanlığı Muayene ve Tesellüm İşleri Şube Müdürlüğü ve Maden Makinaları Fabrika İşletme Müdürlüğü elemanları tarafından müştereken yapılacaktır.

“FORKLİFT İLE TAŞINACAK”

Malzemeler, nakliye esnasında zarar görmemesi için ahşap paletler veya sandıklar içinde forklift ile taşınabilecek şekilde teslim edilecektir.
Bu arada ihalenin teknik şartnamesinde detaylı bilgiler eksiksiz yer almaktadır.”

İHALEYE TEKLİF VERME TARİHİ 

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 23 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.

DÖKÜMDE DERECE NEDİR?

Kalıp hazırlama sırasında kumun içinde sıkıştırıldığı çerçevelere “derece” adı verilir. Kalıp hazırlanırken model derece içerisine yerleştirilir ve etrafı kalıp malzemesi yani kalıp kumuyla doldurulur. Ardından dövülerek sıkıştırılır.

Zonguldak Haberleri

Muhabir: Orhan Akyüz