Bu kapsamda; Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon illerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

7 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı! Kuvvetli Yağmur Ve Kar Geliyor! Gündem Haberleri

Kış Yurdu Sardı
Türkiye'nin kuzey ve doğu bölgelerinde kış etkisini giderek artırıyor. Geçtiğimiz günlerde bazı illerde sezonun ilk karı yağarken, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışının şiddetleneceği uyarısında bulunuldu. Meteoroloji, 1100-1200 metre üzeri yüksekliklerde yoğun kar yağışlarının beklendiğini vurguladı.

Millî Eğitim Bakanlığı'ndan Okul ve Ders Saatlerine Düzenleme... Valiliklere Yetki Verildi! Millî Eğitim Bakanlığı'ndan Okul ve Ders Saatlerine Düzenleme... Valiliklere Yetki Verildi!

Şiddetli Rüzgâr Uyarısı
Meteoroloji raporlarına göre, Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii ve Orta Karadeniz kıyılarında rüzgârın kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu bölgelerde rüzgârın fırtına seviyesine ulaşabileceği belirtilerek, özellikle sürücülerin dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

Yağışların Etkili Olacağı Bölgeler
Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yoğun kar yağışı ve yer yer sağanaklar öngörülüyor. Kastamonu, Sinop, Kocaeli, Sakarya, Çankırı, Yozgat ve Sivas gibi illerde de sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Yağışlarla birlikte sel, heyelan ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don olaylarına karşı tedbir alınması istendi.

Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinin Altında
Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği ve önemli bir değişiklik beklenmediği bildirildi. İç kesimlerde ise sabah ve gece saatlerinde pus ve sis oluşabileceği tahmin ediliyor.

Gündem Haberleri

Kaynak: Haber Merkezi