Uyarı üstüne uyarı! Ambulans ve itfaiye araçları zor durumda Uyarı üstüne uyarı! Ambulans ve itfaiye araçları zor durumda

Törene; Zonguldak Vali Yardımcıları Mehmet Türk ve Yıldırım Uçar, Zonguldak Bölge Liman Başkanı Ahmet Mert, daire müdürleri ve subaylar katıldı. Zonguldak Bölge Liman Başkanlığı’na ait çelengin Atatürk Anıtı’na bırakılmasının ardından saygı durusunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı, Bölge Liman Başkanı Ahmet Mert yaptı. 

Mert; 

"1 Temmuz 1926 yürürlüğe giren kabadaj kanunu ekonomik bağımsızlığımızın kazanılmasında önemli bir mihenk taşı olarak cumhuriyet tarihimizdeki yerini almıştır. Bu kanun ile yabancıların elinde bulunan kara sularımızdaki ticaret ve seyrüsefer hattı yeniden Türk vatandaşlarına verilmiştir. Her yıl Bu yıl doksan yedincisini kutladığımız Denizcilik ve Kavga Bayramı'nı geçen yıllarda yaşanan pandemi ve ahiret sebebiyle coşkuyla kutlanmadığı malumunuz bu nedenle sayın valimizin temsilcileriyle bu kapsamda yapılacak etkinlikler bu yıl tüm haftaya yayılmış tüm halkımızın sağlayabilmesi ve önceki yıllarda olduğu gibi coşkuyla kutlanması amaçlanmıştır. Tarih boyunca denizlere hakim olan milletlerin dünyaya hakim oldukları bilinmektedir. Bu nedenle denizi sevmek, denizlerimizi korumak ve gençlerimize deniz sevgisini öğretmek tüm Türk milletinin sorumluluğundadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını halkın kudret ve yeteneğinin hududu belirler sözünü rehber edinip ülkemizin dünya denizciliğinde söz sahibi olması yönünde emin adımlarla ilerlemesi için hep birlikte denizciliğimize gereken önem vermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak tüm şehitlerimiz ile denizde hayatını kaybetmiş tüm denizcilerimize yüce Allah'tan rahmet diliyor Denizcilik ve Kabadaj Bayramı'nı içtenlikle kutluyor, saygılarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Editör: Emrecan Bayram