THY'den büyük fırsat! Bilet kampanyasını kaçırmayın... THY'den büyük fırsat! Bilet kampanyasını kaçırmayın...

Bilişim uzmanlarına göre, özellikle kız çocukları arasında görülen intihar vakalarının 20 kat artmasının nedeni, sosyal medyanın yarattığı değersizlik hissi ve güzellik algısı. Ayrıca, erkek çocuklarında kas geliştirme trendinin sağlık açısından zararları da endişe verici.

Araştırmalar, akıllı telefon kullanımının erken yaşlara inmesinin, cinsel kimlik bunalımlarını da artırdığını ortaya koyuyor. Uzmanlar, bu durumun hem kız hem de erkek çocuklarında ciddi bir sorun haline geldiğini vurguluyor. Çocuk psikolojisi üzerindeki olumsuz etkilerinin yanı sıra, duygusal zekâ ve empati eksikliği gibi sorunlara da yol açtığı belirtiliyor.

Uzmanlar, ailelere çocukları için akıllı telefon kullanımını denetleme çağrısı yaparken, yasal düzenlemelerle çocukların sosyal medya erişimlerinin kontrol altına alınması gerektiğini vurguluyor. Bu konuda alınacak tedbirlerin önemine dikkat çeken uzmanlar, toplumun genel bilinç düzeyini artırma ve çocukların sağlıklı gelişimini koruma adına adımlar atılması gerektiğini belirtiyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi